Pladent: družinsko podjetje z več kot 25-letno tradicijo vakuumiranja in obdelave lepilnih trakov

10 aprila, 2019

Pladent d.o.o. je družinsko podjetje z več kot 25 letno tradicijo na področju vakuumiranja, obdelave enostranskih in dvostranskih lepilnih trakov (3M, Tesa, Nitto, idr.) ter penastih materialov (PE, EPDM, PUR itd.).

laserski razrez

“Z različni tehnologijami našim strankam ponujamo po meri narejene kakovostne izdelke (materiale razrežemo in dostavimo v takšni obliki, da je čim bolj optimalna za uporabo v proizvodnji). Odlikujejo nas hitro vzorčenje, prilagodljivost in kratki dobavni roki,” povedo v podjetju, katerega zametki segajo kar 50 let nazaj, v leto 1967, ko sta Štefan Zalaznik in žena Katarina odprla obrt “Predelava plastičnih mas in umetnih smol”.

laminacija

Zgodovina podjetja s pomembnmi mejniki

Delavnico sta odprla v Zgornjih Pirničah in s pomočjo zaposlenih začela izdelovati različne izdelke iz laminiranega poliestra, kot so prezračevalne cevi za železarne, razne pokrove, vse vrste cistern in drugo. Tehnologija izdelovanja izdelkov iz laminiranega poliestra je bila v svetu novost, v Jugoslaviji pa so bili celo prvi, ki so izdelovali plastične cisterne. Ker je bilo trženje izdelkov lažje preko močnega podjetja, sta s podjetjem IMP Tozd SKIP sklenila kooperacijsko pogodbo za dobavo artiklov iz poliestrskih laminatov. Medsebojno sodelovanje je bilo zelo uspešno in postopno se je izoblikovala ideja, da Skip prevzame celotno njuno proizvodnjo in zaposlene. Zamisel sta podprla, saj takrat noben od njunih sinov ni kazal zanimanja za nadaljevanje obrti.

vakumiranje

  • Pred 25 leti je Štefan Zalaznik ustanovil podjetje Pladent d.o.o. s sedežem na domačem naslovu.
  • Leta 1997 se je Štefan upokojil in v podjetje je kot družabnik vstopil sin Rado. Sinu je predal mesto direktorja v trdnem prepričanju, da je kot uspešen obrtnik sposoben odlično voditi podjetje
  • Z razvojem podjetja, povečanjem števila zapoZgodovina 3.jpgslenih, števila strojev in povečanjem obsega proizvodnje, so domači kletni prostori postajali premajhni. Sledil je Radov prvi večji korak, ko je leta 1998 je preselil del proizvodnje v večje prostore – delavnico v Tacnu. S tem je omogočil nadaljnji razvoj podjetja, saj so lahko pridobili večja naročila in počasi razširili prodajni program s področja plastike tudi na lepilne trakove.
  • Konec leta 2018 so, zaradi potreb po večjih kapacitetah, proizvodnjo preselili v večje prostore v poslovno cono Komenda.

Izdelki za širok spekter industrij

cof

“Naši izdelki se uporabljajo v avtomobilski industriji, industriji bele tehnike, gradbeništvu, pakiranju itd. Naš proizvodnji program vključuje izdelke za tesnjenje, dušenje in zaščito (prah, voda, mehanske poškodbe). Po meri izdelujemo nalepke iz različnih lepilnih trakov, namenjene lepljenju in pritrjevanju različnih materialov in površin, dušenju zvoka in vibracij. Izdelujemo tudi zaščitne cevke različnih dimenzij iz polietilena in poliuretana. V svoji redni proizvodnji uporabljamo več kot 110 različnih materialov za več kot 800 različnih produktov,” povedo v podjetju.. Za ohranjanje konkurenčnosti tako na domačem kot tujem trgu nenehno posodabljajo strojni park ter uvajajo nove tehnologije. Imajo certifikat ISO 9001:2015, kot dobavitelj v avtomobilski industriji pa delujejo po avtomobilskih standardih.

izsek

3M Preferred Converter

V letu 2019 so prejeli naziv »3M Preferred Converter«. 3M najvišje priznanje obdelovalca materialov dodeli le izbranim partnerjem, kar potrjuje odličnost podjetja pri delu, dokazuje njihovo znanje ter utrjuje medsebojni odnos z 3M. “Smo prvo podjetje v Sloveniji, ki je prejelo ta naziv in eno od osmih v celotni CEE regiji (centralna in vzhodna Evropa),” še zaključijo v podjetju Pladent d.o.o.

Logo Pladent

Pladent d.o.o.
Lokarje 19
1217 Vodice
Slovenija
dostava & logistika: +386 41 637 070
prodaja: +386 1 834 56 91
računovodstvo: +386 1 834 56 92
fax: +386 1 834 56 95

(Visited 425 times, 1 visits today)