Visok potencial v turizmu pomeni veliko možnost zaposlitve

14 februarja, 2019
Foto: Jošt Gantar, www.slovenia.info

Visoka šola za hotelirstvo in turizem Bled izvaja dva sodobna študijska programa: Hotelirstvo in turizem ter Zdravstveni turizem. »Posebej smo ponosni na to, da smo prvi in edini ponudnik programa Zdravstveni turizem v Sloveniji,« povedo na Šoli.

Ker oba izvajajo samo za izredne študente, se predavanja in vaje izvajajo modularno in ob vikendih. »To študentom omogoča lažje usklajevanje študija in dela ter posledično hitrejši razvoj kariere. Smo močan partner in zaveznik tako študentom kot gospodarstvu in ponujamo odprto pot za nadaljevanje strokovnega magistrskega študija na univerzah,« še poudarjajo.

bled šola 2

Zdravstveni turizem predstavlja trg prihodnosti

Študentom omogočajo opravljanje praktičnega usposabljanja v turističnih podjetjih doma in v tujini, delo na projektih, obisk turistične borze in dodatne ekskurzije. »Naše osrednje vodilo je izobraziti visoko usposobljen kader in hkrati prispevati h gospodarskemu razvoju kraja in širše družbene skupnosti, kar nam zaenkrat tudi  uspeva,« dodajo na Šoli.

Njihovi diplomanti so direktorji hotelov, lastniki in direktorji potovalnih agencij, direktorji trženja v turističnih podjetjih, organizatorji turističnih dogodkov. »Lahko trdimo, da je turizem za Slovenijo pomembna gospodarska dejavnost z visokim potencialom razvoja in rasti, ki omogoča velik delež zaposlenih in posledično tudi veliko možnost zaposlitve naših diplomantov. Podobno velja za zdravstveni turizem, ki predstavlja trg prihodnosti. Ljudem je skrb za zdravje vse bolj pomembna, kar se odraža v dejstvu, da je rast wellness turizma, hitrejša od rasti
turizma nasploh,« zaključijo na Visoki šoli za hotelirstvo in turizem Bled.


VISOKA ŠOLA ZA HOTELIRSTVO IN TURIZEM BLED
Prešernova cesta 32, 4260 Bled,
+386 (0)8 205 59 59
www.vs-bled.si

Nazaj na kategorijo gospodarstvo.
(Visited 86 times, 1 visits today)