12:49 pop GOSPODARSTVO

Pivka perutninarstvo išče in podpira nove rejce

Pivka perutninarstvo (PIVKA) je inovativen ponudnik kakovostnega in zdravega mesa ter izdelkov, proizvedenih na naraven in okolju prijazen način, kar dokazujejo s številnimi certifikati in medaljami kakovosti.  Na površinah obstoječih 58 rejcev vzredijo letno več kot 7,5 milijona piščancev.

Zaradi povečanega povpraševanja po njihovih izdelkih intenzivno širijo svoje poslovanje in iščejo nove rejce piščance: »Odprti smo za sodelovanje z novimi rejci, zato vabimo in spodbujamo k sodelovanju slovenske družinske kmetije, ki iščejo dodatno dejavnost in se zavzemajo za odgovorno ravnanje z živalmi in visoke higienske pogoje. Zadnje imamo pripravljene tudi finančne spodbude in program svetovanja. Vsem zainteresiranim nudimo pomoč pri pripravi dokumentacije za gradnjo hleva in izbiri dobaviteljev opreme, v času reje pa tudi vso strokovno pomoč,« poudarja član uprave Aleksander Debevec.

Zdravo, varno in okusno

Edini slovenski specializiran ponudnik piščančjega mesa in pripravljenih piščančjih dobrot Pivka daje največji pomen zagotavljanju zdrave, varne in okusne hrane že od leta 1959. Družba združuje več kot 500 sodelavcev, ki snujejo skupno prihodnost na trdnih temeljih 60-letne tradicije. V dveh sodobnih specializiranih mesnopredelovalnih centrih na Kalu in v Kromberku pripravljajo sveže in že pripravljene dobrote za 15 različnih trgov. Prednosti družbe so tudi nadstandardni nadzor kakovosti in sledljivost, s katerimi zagotavljajo celostni sistem nadzora v vseh korakih: od lastne izdelave krme iz naravnih žitaric, skrbne vzreje do najsodobnejše priprave prvovrstnih izdelkov.

Pestra paleta izdelkov – s potrjeno kakovostjo

Nudijo več kot 20 različnih okusov barjenih salam in ducat pestrih okusov hrenovk in klobas različnih pakiranj, za kar vsak dan predelajo 12 ton piščančjega mesa. Poleg tega Pivka pripravlja dnevno tudi 50 ton svežega ali že začinjenega piščančjega mesa za peko in žar, kar sestavlja pestro paleto stotih različnih izdelkov. Od tega pojemo v Sloveniji več kot 9.000 ton mesa in 2.500 ton barjenih izdelkov. Kakovost mesa in izdelkov Pivka potrjuje z vsakoletnim certificiranjem mednarodnega standarda IFS (International Food Standard) in s kar tremi certifikati Višja in Izbrana kakovost.

 

www.pivkap.si

 

 

 

(Visited 545 times, 3 visits today)
Close