Ko ideja postane slasten izdelek

1 septembra, 2021

V trgovski družbi Mercator, d.d. so se izziva naraščajočega števila zaposlenih s priznano kategorijo

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

invalidnosti lotili z ustanovitvijo svojega invalidskega podjetja. Tako družba Mercator IP, d.o.o. že več kot trinajst let uspešno uresničuje svoje strateške usmeritve in sledi svojemu poslanstvu in viziji.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Poslovne enote družbe Mercator IP, d.o.o. so razpršene po celotnem območju Slovenije, kar je odraz aktivnosti v zvezi s tem, da se delovno mesto čim bolj približa posamezniku.

Specifičnost organizacije družbe Mercator IP, d.o.o. se odraža v dokaj razvejani organizacijski strukturi. Dejavnosti družbe Mercator IP, d.o.o. se vsebinsko deli na proizvodne in storitvene dejavnosti. Na ta način ponujajo zaposlenim različne priložnosti njihovega umeščanja v ekonomiko poslovanja družbe. Zavedajo se, da je eden odločilnih dejavnikov uspeha človek, zato še posebno skrb posvečajo prilagoditvi delovnih mest zaposlenim invalidom ter na ta način skrbijo za dobre delovne pogoje. Hkrati seveda skrbijo za njihovo strokovno rast in s tem tudi za delovno uspešnost.

Predstavitev proizvodne dejavnosti družbe

Slaščičarska delavnica Kranjski kolaček

V slaščičarskem obratu v Naklem uspešno delujejo s proizvodnjo tradicionalnih slovenskih slaščic in piškotov. Visoka kakovost, tradicionalne recepture, ročna izdelava, kakovostne surovine, izdelki brez dodanih konzervansov in izbrani okusi s slovenskega področja so značilnosti njihovih proizvodov. Slaščičarski mojstri, ki stalno obnavljajo svoje znanje, ostajajo zvesti tradicionalnim postopkom priprave izdelkov in tako z veliko mero skrbnosti pripravljajo:

  • izdelke iz biskvitnega testa,
  • izdelke iz kvašenega testa,
  • izdelke iz listnatega testa,
  • drobno pekovsko pecivo, slaščice (rezine, torte),
  • sezonske izdelke in
  • domače kekse.

Proizvodnja gotovih jedi in delikatesnih izdelkov

Sodoben način življenja in tempo, ki nam ga narekujejo služba, šola in druge obveznosti, nam puščajo čedalje manj časa za pripravo kakovostne hrane. Za kakovosten obrok kupci potrebujejo čas, ki ga nimajo. Zato čedalje bolj posegajo po pripravljeni hrani in s tem prihranijo čas za kakovostno druženje z družino in prijatelji. S tem namenom proizvodnja gotovih jedi in delikatesnih izdelkov v Naklem pripravlja jedi, ki so pripravljene iz kakovostnih surovin. Posebno skrb namenjajo svežini in kakovostni pripravi. Kupcu želijo ponuditi »domače« izdelke, zato so usmerjeni k tradicionalnim recepturam, jedi pripravljajo brez dodanih konzervansov in na način, kot bi si jedi pripravili doma.

Kupcu ponujajo različne enolončnice, pripravljene panirane jedi, ki jih lahko pogreje ali jih uživa hladne, ter surove panirane izdelke, ki jih ocvrejo na toplotekah in tako končnemu kupcu ponudijo topel in svež izdelek. Poleg zgoraj naštetega se v ponudbi najdejo tudi različne priloge k glavnim jedem pa delikatesne solate ter raznovrstni mesni in vegetarijanski namazi. Pripravljajo pa tudi kombinirane jedi, ki jih lahko kupec izbere za malico.

Predelava polenovke

Glavna dejavnost obrata v Kopru je proizvodnja izdelkov iz kakovostne norveške polenovke. V obratu poteka celoten postopek predelave polenovke od namakanja, kuhanja in čiščenja ribe do priprave namazov.

Gurmani njihovo polenovko zelo dobro poznajo, saj se od ostalih proizvajalcev ločuje po prepoznavni snežno beli barvi. V okusu izrazito izstopa polenovka, ki se zaokroži z nežnimi začimbami.

 

Priprava sendvičev in solat

Sendviče in solate pripravljajo kar v dveh obratih, in sicer v obratu na Parmovi v Ljubljani in v obratu v Slovenskih Konjicah.

Pri pripravi asortimenta sledijo željam različnih ciljnih skupin, ki kupujejo njihove izdelke. Kupci tovrstnih izdelkov so namreč zaposleni, dijaki in študentje, ki se v svojih željah razlikujejo.

Vsakoletno se z izdelki udeležujejo številnih ocenjevanj, kot sta npr. Mednarodni ocenjevanji na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, natečaj za Najbolj inovativno živilo leta, izbor Odličnih pekovskih izdelkov, ki poteka pod okriljem GZS (Zbornica živilskih in kmetijskih podjetij) in še bi lahko naštevali. Ob tako širokem asortimentu jih vedno znova razveseljuje dejstvo, da odličnost njihovih izdelkov prepoznajo strokovne žirije in jih nagradijo z odličji.

Podrobno predstavitev podjetja in izdelkov si lahko ogledate na njihovi spletni strani: https://www.mercator-ip.si/

Izdelke poiščite na prodajnih mestih Mercator ali v spletni trgovini: https://www.mercator.si/

 

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 137 times, 1 visits today)