GLS Slovenia kljub veliki obremenjenosti paketne distribucije v času epidemije, inovativno in ekspanzijsko usmerjeno

7 junija, 2021
GLS Slovenia kljub veliki obremenjenosti paketne distribucije v času epidemije, inovativno in ekspanzijsko usmerjeno

Kljub dejstvu, da je zaradi okoliščin povezanih s COVID-19 epidemijo paketna distribucija doživela velik porast tako v samem številu distribuiranih paketov, kot tudi v pritiskih in izzivih povezanih z organizacijo in operativno izvedbo, je GLS Slovenia svojo energijo usmerila v ekspanzijo in uveljavljanje novih inovativnih storitev in rešitev po meri uporabnika. 

  • Dogradili so novo centralno skladišče – HUB in ga opremili z najnovejšo tehnologijo ter s tem povečali pretok sortirnega centra in poskrbeli še za večjo varnost  paketov.
  • V kratkem času so odprli kar 7 novih poslovnih enot Depojev po celotni Sloveniji (posebej na do sedaj zapostavljenih lokacijah) in prilagodili mrežo enormni rasti (razpolagajo že z 22 poslovnimi enotami).
  • Dodatno bodo postavili 80 GLS Paketomatov. 160 GLS Paketomatov pa lahko že najdete na področju Slovenije. Za uporabnike so dosegljivi 24/7 na najbolj frekventnih lokacijah.
  • Vzpostavili so rešitev, ki za področje Ljubljane z okolico omogoča dostavo paketov v istem dnevu, bolj natančno, v roku treh ur (GLS SameDaySolution). Idealna rešitev za vse spletne trgovine, ki želijo ustreči vse bolj zahtevnim strankam. Dostava isti dan lahko postane njihova konkurenčna prednost. 
  • Rasti spletnih trgovin so se prilagodili tako, da so pošiljateljem in prejemnikom omogočili most pri sodelovanju. Z uvedbo rešitve Enostavnih vračil prejemniki lahko neustrezne artikle vrnejo spletni trgovini in po potrebi nazaj prejmejo take, ki odgovarjajo njihovi izbiri.
  • Kot prvi distributer v Sloveniji in širše je GLS Slovenia s 1. 6. 2021 odprl lasten fulfilment center, kjer bodo lahko stranke izkusile prednost najhitrejšega možnega pretoka paketov (skladiščenje + pakiranje + distribucija na enem mestu).
  • Število podjetij in spletnih trgovin, ki na dnevnem nivoju odpošlje več deset in več sto paketov, je v Sloveniji vsak dan več. Slovenija se vse bolj izpostavlja tudi kot uvozno privlačna država za tuje trgovce, zato so pri GLS Slovenia vzpostavili storitev, ki strankam, ki so po svoji organizaciji ali velikosti nadstandardne, nudi nadstandardno storitev: GLSVipService, ki jim omogoča VIP tretma.
  • GLS Slovenia je ves čas zavezan k ThinkGreen politiki. Namestili bodo sončne celice na streho glavnega centralnega skladišča (Ogljično nevtralen HUB) in prispevali k varčevanju z energijo, sončne celice bodo namestili tudi na 20 GLS Paketomatov in dodatno posodobili vozni park z električnimi vozili.

 

General Logistics Systems d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana

https://gls-group.eu/SI/sl/home

info@gls-slovenia.com

Telefon

+386 1 500 1150

 

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 57 times, 25 visits today)