12:07 pop Promo

Lepotno superživilo, ki prebudi lepoto in zdravje

… znotraj vas, da potem zasijete na zunaj.

Tradicionalni kefir, ki ga imenujejo tudi pijača stoletnikov izza Kavkaza – kavkaška ljudstva ga redno pijejo in pogosto dočakajo visoko starost –, je eno od najstarejših fermentiranih živil na svetu, naravni probiotik in prebiotik, ki pomaga pri prebavi in presnovi. V njem je nekaj deset različnih vrst bakterij in kvasovk, ki proizvajajo različne encime, antioksidante, vitamine, protitumorne substance, vrsto protiteles, biološke stimulanse, razne mikrohormone in druge metabolite. Zato ga seveda lahko uvrščamo med superživila. V ekološki mlekarni Krepko edini v Evropski uniji kefir izdelujejo tradicionalno iz pravih kefirnih zrn, zdaj pa so razvili še dva nova kefirja: Krepki suhec kolagen in pa Krepki suhec protein, namenjen športnikom. Kefir Krepki suhec , ki vsebuje več kot 30 probiotičnih kultur in zdaj tudi ribji kolagen, deluje z dvojno močjo. Dokazano zmanjša gube in izboljša čvrstost kože, za boljšo absorpcijo kolagena pa vsebuje še vitamin C, oba v dnevno priporočljivem vnosu. Božanskemu okusu vrtnice pa se lahko zahvalimo za napitek, ki spominja na sladico.

Zakaj kolagen?

Kolagen je glavna strukturna beljakovina v različnih vezivnih tkivih telesa, kot so hrustanec, kosti, kite, vezi in koža. Po 25. letu sposobnost telesa za tvorbo kolagena vsako leto upade za približno 1 %. Pri 40. letu starosti se sposobnost telesa za proizvodnjo kolagena zmanjša za 25 %, do 60. leta pa za več kot 50 %. Če želimo telesu zagotoviti dovolj kolagena za optimalno delovanje in ohranjati čvrsto kožo, ga moramo dodajati.

Zakaj vitamin C?

Vitamin C je vodotopen vitamin, ki ima pri človeku pomembno antioksidativno vlogo in sodeluje v številnih bioloških procesih, ščiti pa tudi imunski sistem. Vitamin C ima pomembno vlogo pri nastajanju kolagena za optimalno delovanje kože. In zakaj vrtnica? V ajurvedi (tradicionalni indijski medicini) se vrtnični cvetovi uporabljajo za lajšanje ženskih težav, povezanih s cikli, glavoboli, umirjanjem, zmanjševanjem vnetij in nego kože. Hladilna narava cvetnih lističev je odlična za uravnavanje ravnovesja uma, srca in čustev. Aromaterapija pripravke vrtnice priporoča za zmanjševanje stresa, odpravljanje tesnobe ter sproščanje umskih in telesnih napetosti.

  • izboljšuje črevesno floro;
  • popravlja videz kože, las in nohtov;
  • poskrbi za boljše počutje in zdravje ter
  • upočasni znake staranja.
To lepotno superživilo torej deluje večplastno, saj:

Kefir Krepki suhec s proteini z okusom vanilije pa je namenjen športnikom. Je trenutno najmočnejši beljakovinski mlečni izdelek na trgu, saj pol litra proteinskega kefirja vsebuje kar 31 gramov beljakovin. Ker je brez laktoze, je primeren tudi za tiste, ki se izogibajo izdelkom iz kravjega mleka.

Kaj je o njiju povedala
Sandra Turnšek, direktorica
Mlekarne Krepko iz Laz pri
Logatcu?


»S prvim kefirjem v celoti pokrijemo dnevne potrebe po kolagenu, z drugim, ki vsebuje celo 31 gramov proteinov, pa nagovarjamo športnike, ki za hitrejšo regeneracijo mišic posegajo po hrani, bogati z beljakovinami. Oba nova kefirja sta sveža fermentirana mlečna izdelka. Vsebujeta priporočeno dnevno količino prebiotikov in probiotikov, ki poskrbijo, da imamo zdravo črevesno floro. Mi ves čas razvijemo izdelke, ki jih sami iščemo, a na trgu pogrešamo. Prizadevamo si za to, da s svojimi tradicionalnimi kefirji podpiramo zdravje, vendar pa nikoli ne pozabimo ali zanemarimo pomembnosti dobrega okusa. Naši izdelki so res okusni in nekaj posebnega. Kefir z dodanim kolagenom in vitaminom C, ki omogoča absorpcijo kolagena, ima okus po vrtnici. A to ne pomeni, da ga pijejo samo ženske, všeč je tudi moškim. Njegova posebnost je, da vsebuje hidroliziran ribji kolagen, ki ga je za potrebe Mlekarne Krepko razvilo podjetje Medex.«

(Visited 220 times, 1 visits today)
Close