9:00 dop ZDRAVJE

#darujemkilometre: Dobrodelna akcija za osebe s sladkorno boleznijo

Po ocenah Mednarodne zveze za diabetes ima sladkorno bolezen vsak enajsti Zemljan, v naslednjih petindvajsetih letih bo po napovedih število naraslo na 700 milijonov oseb s sladkorno boleznijo. Za ozaveščanje o eni najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu, Zveza društev diabetikov Slovenije začenja dobrodelno akcijo #darujemkilometre, s katero razbijajo tabuje o življenju s sladkorno boleznijo.

Za kakovostno in polno življenje oseb s sladkorno boleznijo bodo letos rekreativni športniki, profesionalci in vsi ostali, zbirali simbolične kilometre, ki jih lahko zbirajo peš, s tekom ali na kolesu. Akcija zbiranja kilometrov intenzivno traja od 7. do 21. julija, nato pa še vse do 14. novembra, svetovnega dneva sladkorne bolezni.

Fotografijo opravljene poti lahko sodelujoči objavijo na Facebooku ali Instagramu, označeno z #darujemkilometre, #imenom ambasadorja in #številom opravljenih kilometrov.

SMS donacije

V tem času bo mogoče darovati tudi sredstva za tiste osebe, ki si težko privoščijo nakup pripomočkov za obvladovanje sladkorne bolezni, ki jih zavarovalni sistem
ne krije. Sredstva bo mogoče darovati vse do 30. novembra 2020, z SMS sporočilom na telefonsko številko 1919 s ključno besedo KM5.

Štirje ambasadorji letošnje akcije s posebnim namenom

Letošnja akcija #darujemkilometre v ospredje postavlja štiri ambasadorje ozaveščanja o sladkorni bolezni. Vsak izmed njih si je izbral dobrodelni namen, za katerega želi, da se porabijo zbrana sredstva prek SMS donacij. Ti bodo s svojimi osebnimi zgodbami javnost spodbujali, da prek objav na družbenih omrežjih poročajo o darovanih kilometrih na kolesu, s tekom ali peš.

Štirje ambasadorji so: Maj Langerholz, ki zbira sredstva za edukativna okrevanja, Nika Repše, ki z družino zbira sredstva za več meritev krvnega sladkorja na dan, Ana Turšič zbira sredstva za pomoč socialno ogroženim osebam s sladkorno boleznijo in Andrej Drašler, ki zbira sredstva za boljšo nego za socialno šibke.


Vir: ZDDS

(Visited 267 times, 1 visits today)
Close