12:00 pop ZANIMIVO

Eko družinski filmi: Zanimivo in poučno o kitih, pticah in velikih opicah

Tokrat predstavljamo dokumentarne filme v kategoriji “ People & Threatened Species ” (ljudje in ogrožene vrste – daljši filmi), vse tri finaliste si lahko ogledate na spletni platformi brezplačno.

V dokumentarnih filmih poglejte zgodbe o mogočnih kitih, zakaj ptice izginjajo in o ženskah in njihovem življenju z velikimi opicami.

Kit je priča (The Witness is a Whale)

Zmagovalni film predstavi zgodbo o kitih, ki jih je bilo pred tisoč leti poln ocean. Njihova pretekla slava je zapisana v njihovem vedenju, značaju, skupnosti in okolju, ki se je oblikovalo okoli njih. Hkrati so priče veličastne preteklosti in tudi neizmerne človeške zgodovine. Namigi so povsod …

Film si lahko ogledate tukaj

Izgubljene ptice podeželja (Lost – Birds of the Countryside)

Evropska polja in pašniki so bili nekoč raj za ptice. Toda ptice izginjajo in na stari celini se je njihovo število na kmetijah od leta 1990 zmanjšalo za 17 odstotkov. Ta izguba je očiten znak, da nekaj ni v redu. Filmski ustvarjalec Heiko De Groot v dokumentarcu pokaže, zakaj ptice izginjajo in kakšne posledice ima to lahko za človeštvo.

Film si lahko ogledate tukaj

Hodi z opicami (She Walks With Apes)

To je zgodba o treh ženskah, ki so se podale na vseživljenjska potovanja, da bi živele z najbližjimi živečimi sorodniki človeštva, velikimi opicami. Dokumentarec ne pripoveduje le zgodbe o pionirski generaciji, temveč sledi dogodivščinam treh mladih žensk, ki so jih primati navdihnili, da so se odločile enako in živele z velikimi opicami Afrike in Bornea.

Film si lahko ogledate tukaj.  

Še več namigov za ekološke filme za celo družino pa najdete TULE.

Vir: Jackson Wild – Sekretariat Konvencije o mednarodni trgovini z ogroženimi prostoživečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami (CITES), Jackson Wild in Razvojni program Združenih narodov organizirajo mednarodno filmsko predstavitev, ki se osredotoča na neizmerno vrednost naših ključnih vrst, njihove obsežne ekosistemske storitve in milijone ljudi, ki to zagotavljajo.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Close