Dopust 2020: letošnja realnost bo nov protokol na plaži

20 maja, 2020

Po karanteni vsi komaj čakamo dopust, kajne? Morje, plaža, v roki pijača … A letos bo tudi na plaži marsikaj drugače. Meje se odpirajo, ukrepi, kot je obvezna razdalja oz. socialna distanca, pa ostajajo. Tudi na plaži. Drena ne bo!

V Grčiji, kjer turizem predstavlja petino dohodkov gospodarstva, se je v tem tednu odprlo prek 500 plaž. Vlada je določila, da mora biti med drogovi senčnikov 4 metre razdalje, na 1000 kvadratnih metrov pa je lahko največ 40 ljudi.

V Franciji so na plažah severa in mediteranske obale plaže odprli po sistemu t.i. zelenih con, kjer je okuženost s covid-19 nizka. Dovoljeno je lovljenje rib, plavanje in surfanje, vse z upoštevanjem varnostne razdalje, prepovedano pa je sončenje in večurno zadrževanje na plaži.

V Italiji je večina plaž zaprtih, odpirale se bodo po odločitvah lokalnih oblasti. Ko bodo odprte, bodo senčniki stali 4,5 metra narazen, tuši in lokali bodo razkuževani, razkužila bodo na voljo na vseh mestih, kjer se pričakuje več ljudi, prav tako pa bodo uvedli tehnologijo za nadzor in upravljanje senčnikov, omaric, toaletnih prostorov, razkuževanja …

 

Vir: LP

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 145 times, 2 visits today)