6 predlogov novoletnih zaobljub za 2021

1 januarja, 2021

Rečemo lahko, da je bilo leto 2020 leto, ki si ga je treba zapomniti, in tisto, ki je prišlo z nepričakovanimi izzivi v izobilju. Razmislek o tem, kako bi radi začeli leto 2021, iskanje zaobljub, ki prinašajo umirjenost, navdih in stabilnost, nam je lahko v pomoč, da lažje prebrodimo te zahtevne čase.

Sestavite svoj finančni načrt

Letos se zavežite svojemu finančnemu zdravju, tako da se odločite, da boste ustvarili svoj najboljši finančni načrt doslej in se ga držite. Ali želite prihraniti več, se rešiti dolga ali preprosto začeti preudarno ravnati s svojim denarjem. Za vse to je zdaj najboljši čas.

Več berite

Spodbudite se, da boste v 2021 prebrali več knjig, kot ste jih v 2020. Začnite s knjigo na mesec in k branju povabite še prijatelje ali družinske člane. Če že berete, se odločite za še več branja tako, da preberete eno knjigo na teden ali se odločite za novo temo ali avtorje, ki so vas pritegnili.

5 idej za začetek: Sveže in zanimive knjige

Preizkusite en nov recept na teden

Vemo, da ste se naveličali kuhati iste recepte iz dneva v dan in iz tedna v teden, zlasti med epidemijo. Letos se odločite, da boste svoje recepte in obroke dopolnili s kuhanjem enega novega recepta na teden. Poskusite kuhati tiste jedi, ki jih pogrešate z mednarodnih restavracij ali pa tiste, ki jih je kuhala babica.

Za navdih pokukajte kar na: RECEPTI Eko dežela

Kupite rastlino in jo ohranite pri življenju

Če živite sami in se počutite osamljene, podarite si rastlino, za katero skrbite. Sobne rastline prinašajo veliko koristi za zdravje, saj čistijo in razstrupljajo zrak, ki ga vdihavate, ter dodajo barvo in teksturo prostorom, v katerih živite. Preprosta skrb za nekaj živega bi lahko bila le spodbuda, ki jo potrebujete za to vaše najboljše leto doslej.

Najboljše sobne rastline za začetnike najdete tukaj.

Več hodite

Namesto da se zavežete izčrpavajočemu in preveč ambicioznemu režimu vadbe, si poenostavite cilje glede zdravja in dobrega počutja z odločitvijo, da boste vsak dan hodili na sprehod. Vsakih 15 minut hoje na dan se s časom sešteva in več kot boste hodili, bolje se boste počutili. Še posebej v času izolacije ali sredi zime, ko lahko hoja pomaga spodbuditi pretok krvi, zbistriti misli in odpraviti vsakodnevni stres.

Zakaj je gibanje v naravi bolj zdravo? Zato.

Naredite eno dejanje prijaznosti na teden

V svetu, ki ga deli toliko ljudi, je lahko izbira dobrote resnično revolucionarno dejanje. Eno prijazno dejanje na teden ima lahko trajen učinek zadovoljstva v vaši skupnosti in v svetu. Letos, namesto da bi si želeli, da bi bil svet prijaznejši, se odločite, da boste prijaznejši vi, z enim preprostim dejanjem prijaznosti na teden.

 

Vir: Signature Place

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 68 times, 2 visits today)