5 predlogov, kaj brati med prazniki

17 decembra, 2020

V prazničnih dneh bo zagotovo nekaj časa ostalo tudi za branje. Mogoče vas pritegne katera od čisto svežih in zelo zanimivih zgodb s spodnjega seznama.

Sveta noč, zgaran na moč – Adam Kay

(Ne)sreča nikoli ne počiva, niti za blagoslovljene božične dni, se je avtorju nabralo veliko prazničnih zgodb in nezgod. Namesto daril je odpiral bolnike, namesto pečenke je žvečil sendviče iz avtomata, a vseeno se teh časov spominja z veseljem in nostalgijo. Tale knjiga je njegova duhovita in srčna zahvala vsem, ki so v službi ob petkih in svetkih, da lahko življenje teče naprej.

Plan B (Slovenska knjiga leta 2020) – Boštjan Videmšek in Matjaž Krivic

Avtor knjige in novinar Boštjan Videmšek je skupaj s priznanim fotografom Matjažem Krivicem, odšel na »pot okoli sveta«, da bi našel odgovore, če ti sploh obstajajo. Posvetila sta se večjim in manjšim skupnostim, ki so se samoiniciativno lotile spopada s klimatsko krizo.

Z vsemi temi primeri sta skušala pokazati, da rešitve obstajajo. Da obstaja plan B.

Virus – Tadej Golob

Ali ni vsako naše dejanje, tudi kriminalno, samo sledenje osnovni življenjski matrici? Vsako zlo posledica nekega prejšnjega zla, okužbe z njim? Knjiga z aktualnim naslovom – Virus, je četrti del kriminalke o inšpektorju Tarasu Birsi. Osrednji negativec je tokrat serijski morilec, zgodba pa je znova postavljena v različne kraje po Sloveniji.

Rac – Petra Pogorevc

Radko Polič Rac bi lahko postal gozdar ali kirurg, toda nazadnje je izbral poklic igralca, se v njem izmojstril do skrajnosti in dosegel praktično vse, kar je lahko. Knjiga odstira in prepleta spomine na njegovo življenjsko in ustvarjalno pot ter razkriva, da je enako strasten in zahteven kot na odru tudi za njim.

Nekega decembrskega dne – Josie Silver

Roman Nekega decembrskega dne opisujejo božično ljubezensko zgodbo, kot knjižno različico filma Pravzaprav ljubezen. Jack in Laure se prvič zagledata nekega hladnega decembrskega dne. Iskrica preskoči, kemija je obojestranska. A ona stoji na avtobusu, on pa na avtobusni postaji. Ker avtobus odpelje, se ne vidita … kakšno leto dni, ko se po naključju srečata na božični zabavi. A on je zdaj z njeno najboljšo prijateljico. Ostane jima samo še prijateljstvo. A Laurie in Jack v resnici nista nikoli zares pozabila občutkov, ki so se rodili tistega decembrskega dne na avtobusni postaji …

Vir: Emka

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 86 times, 1 visits today)