V Mozirski gaj prihajajo buče velikanke

23 septembra, 2020
Foto: Mozirski gaj

Jesen prihaja in v Mozirski gaj prinaša največje buče. Tehtali jih bodo 26. septembra, ob 11. uri. “Letos nas čaka že jubilejno, 10. tekmovanje v tehtanju za najtežjo bučo, idealna priložnost, da ujamemo nov rekord…” pravijo v Mozirskem gaju in prepričani so, da jim bo letos res uspelo doseči vsaj nov rekord Mozirskega gaja, če ne celo nov državni rekord.

“Seveda bomo izbrali tudi lepotno kraljico – najlepšo bučo, in najdaljšo bučo, rekord pa bomo lovili še z najtežjo lubenico,” še povedo.

Buče bodo tehtali 26. septembra ob 11. uri  in prav od tistega dneva, pa vse do 11. oktobra, vas bo čakala razstava največjih buč v Mozirskem gaju. Vabljeni torej, da se pridružite na razstavi jesenskega cvetja in buč velikank od 26. 9. do 11. 10. 2020.

Lani merili tudi dolžino

Rekord Mozirskega gaja so sicer dosegli leta 2016, ko je bučo težko 697 kg pripeljal Janko Lovše. Lani so merili tudi najdaljše buče. Slovenska najdaljša je bila 178 cm – Zlatko Podgoršek – SLO rekord. S 395,4 cm pa je Goran Lazić iz Srbije, ki nas je obiskal lani, dosegel tudi svetovni rekord.

 

Lanska zmagovalka (Foto: Mozirski gaj)
Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 136 times, 1 visits today)