Turizem in les – za novi svet

9 aprila, 2018

Javna agencija SPIRIT Slovenija si že vrsto let z različnimi aktivnostmi prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskih pohištvenih podjetij in slovenskega oblikovanja doma in v tujini. Zato tudi letos skupaj s partnerji organizira Gospodarsko arhitekturni forum z naslovom ‘Turizem in les za novi svet’, ki bo potekal 12. aprila v Mestu oblikovanja Slovenije v Ljubljani.

Lesena gradnja v turizmu

Lesena gradnja v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami bi lahko predstavljala pomemben razvojno-ekonomski premik na področju turizma z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji in regiji.

O možnostih uporabe lesa v turizmu, svojih izkušnjah in primerih dobre prakse bodo na dogodku govorili ugledni tuji arhitekti, med drugim Marco Lavit Nicora, ki je zasnoval drevesno hiško kot hotel.

Na dogodku bodo potekale tudi tako imenovane kontaktne mize – individualni pogovori z gostujočimi arhitekti, avtorji projektov lesene turistične arhitekture. “Te so primerne predvsem za slovenska lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov,” pojasnjujejo na SPIRIT Slovenija.

Zagotoviti podporo slovenskim lesarjem

Namen dogodka je zagotavljanje podpore slovenskim lesarskim podjetjem pri vzpostavljanju neposrednih stikov s potencialnimi tujimi kupci in arhitekti ter s tem spodbuditi prodor slovenskih lesarskih podjetij na tuje trge. Obenem pa seznanitev stroke z aktualnimi prodajnimi, arhitekturnimi in oblikovalskimi trendi, koncepti in idejami na področju razvoja lesene gradnje in razvoja lesenih izdelkov na vseh področjih in tudi v turizmu.


SPIRIT Slovenija dogodek pripravlja skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo (ki dogodek tudi financira) in v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 122 times, 1 visits today)