Tuji mediji vabijo k obisku Slovenije

20 julija, 2020

V prejšnjem tednu je bila Slovenija oz. slovenska turistična ponudba, kot sporoča Slovenska turistična organizacija, izpostavljena v uglednih tujih medijih: v britanskem Lonely Planetu, ameriškem Forbesu in v hrvaškem Večernjem listu.

 

Lonely Planet je na svoji spletni strani predstavil Pot miru, ki povezuje dediščino 1. svetovne vojne od Alp do Jadrana in je vpisana na poskusni seznam UNESCO dediščine.

Pot miru od Alp do Jadrana

Forbes je izpostavil Slovenijo kot prvo od 18-ih destinacij v Evropi, ki naj jo turisti obiščejo, ko bodo vsa potovanja dovoljena. V članku je na prvem mestu izpostavljen Bohinj kot varna trajnostna destinacija z unikatnimi doživetji ter čudovitimi parki, primerna za pohodništvo po koncu pandemije.

Tudi hrvaški …

Hrvaški Večernji list pa je objavil intervju z direktorico STO, mag. Majo Pak, ki je spregovorila o novi kampanji »Zdaj je čas – Moja Slovenija«, turističnih vavčerjih, nedavni razglasitvi Michelinovih zvezdic v Sloveniji ter o prihodnosti slovenskega turizma. Celotni intervju lahko preberete tukaj.


Spremljajte našo TEMO POLETJA 2020: PO SLOVENIJI!

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 95 times, 1 visits today)