Sv. Mohor nad Kranjem – pohodniški cilj tudi za družine

13 novembra, 2020
Petra Nastran
Sv. Mohor nad Kranjem - pohodniški cilj tudi za družine

Sv. Mohor nad Kranjem je priročen pohodniški cilj za takrat, ko nimate veliko časa, saj boste zanj v obe smeri potrebovali največ tri ure. Nanj pa se lahko podate tudi, če želite v naravi preživeti celo dopoldne. Mohor namreč skriva kotičke, kjer lahko najdete prostor zase, berete, pišete, se sončite, vedno pa – občudujete lepote narave. Izlet je primeren tudi za družine

Do Čepulj pridete iz Kranja ter sledite smeri za Sv. Jošt. Vozite po glavni cesti, prispete do Čepulj ter parkirate na parkirišču na desni strani ceste. 

Prijetna in razgibana pot

Že takoj na začetku poti se podamo v gozd in obarvani listavci nas jeseni spremljajo celotno pot. Sledimo oznakam, ki nas pripeljejo do domačije Gaber. Pot nadaljujemo po gozdni stezici, ki nas v tem času razvaja s šumečim listjem. Zasanjano stopamo po gozdu, ki je poln bogatih vonjav jeseni, zrak pa čist in svež ter že z nadihom zime. Pridemo do razglednega in širnega travnika, kjer se naš pogled izgublja v Kamniško-Savinjskih Alpah in Karavankah. Sledi nekaj rahlega vzpona, nato se pot položi in pridemo do vasi Zabrekve, del Selške doline. Držimo se desno, še nekaj gozda, nato vzpon in že smo pri cerkvi Sv. Mohorja. 

Mir, narava, razgledi

Ob nekdanji koči ali pri cerkvi so klopi, ki vabijo, da se spočijete ter naužijete sonca, ki dopoldne gleda prav sem. Na sprehod se lahko podate tudi z otroci, ki bodo v tem času veseli jesenskih  barv, kostanja, pa mogoče še kakšne gobe. Če ne drugega, pa za občudovanje.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 173 times, 2 visits today)