11:55 dop AKTUALNO, TURIZEM

Slovenija med top pokoronskimi destinacijami sveta

Slovenija je na lestvici medija Forbes zasedla 6. mesto med 7 najboljšimi državami za potovanje v času po pandemiji – v času okrevanja turizma. 

Globalni turistični sektor ni v dobrem položaju, a mnoge države se pripravljajo na turistični boom po tem ko se bodo potovanja sprostila. “Za nekatere bo to priložnost, da zavzamejo visok položaj na lestvici želenih destinacij,” so zapisali. Resda kot pravijo države, ki so jih izbrali, še niso svetovne zvezde turizma, vendar pa imajo vse, da to postanejo: neokrnjeno naravo, zanimivo zgodovino in zanimiva kulturna doživetja.

Top 7 pokoronskih destinacij

To so po njihovem najbolj priporočljive destinacije za potovanje po pandemiji

  1. Etiopija
  2. Iran
  3. Mjanmar
  4. Gruzija
  5. Filipini
  6. Slovenija
  7. Tunizija

Slavospev Ljubljani in Julijcem

Za Slovenijo so zapisali, da njene sosede – Italija, Hrvaška in Avstrija – pritegnejo ogromno turistov, medtem pa mala državica ostaja skriti dragulj. “Ljubljana je kulturno središče s svetovno priznano umetnostjo in zgodovino, muzeji, katedralami ter s spektakularnim gradom, ki stoji nad starim mestnim jedrom,” so opisali našo prestolnico. Ob tem pa priporočili, da po ogledu Ljubljane obiščemo še Julijske Alpe in v njih Triglavski narodni park.

Vir: Forbes

(Visited 452 times, 3 visits today)
Close