Slovenia Green: v postopku pridobitve znaka novih 5 destinacij in 1 park

11 marca, 2021

Zelena shema slovenskega turizma, krovni program STO za razvoj trajnosti v turizmu, bo rasla tudi v prihodnje, saj se je letos v postopek pridobitve znaka Slovenia Green vključilo pet novih destinacij in en park: Žirovnica, Murska Sobota, Krško, Šmarje pri Jelšah, Portorož-Piran in krajinski park Lahinja.

“Destinacije bodo skozi celo leto sledile korakom za pridobitev znaka in izboljšanje trajnosti; ti med drugim vključujejo podpis Zelene zaveze s strani županov občin, izvajanje anket o zadovoljstvu s stanjem turizma med prebivalci, obiskovalci in turističnim gospodarstvom, ozaveščanje prebivalcev o pomembnosti odgovornega razvoja turizma in drugo. V pomoč bodo organizirane tri delavnice, prva je potekala že pretekli ponedeljek, 1. marca. Ob uspešno opravljenih obveznostih bodo nove destinacije znak Slovenia Green pridobile spomladi 2022,” sporočajo iz STO.

V shemi je sicer trenutno 55 destinacij, 58 ponudnikov nastanitev, 7 turističnih agencij, 4 parki, 3 restavracije, 2 atrakciji in 1 naravno kopališče. Že letos pa bodo v Shemo sprejete štiri nove destinacije, ki so s postopkom pričele v letu 2020, to so Kranj, Gorenja vas-Poljane, Izola in Renče-Vogrsko.

 

Vir: STO

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 40 times, 1 visits today)