Pomnik miru na Cerju prejel znak Zelena atrakcija

27 julija, 2021
Pomnik miru na Cerju prejel znak Zelena atrakcija

Pomnik miru na Cerju je po prejemu okoljskega certifikata Green Key prejel tudi znak Green Attraction, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija v okviru Zelene sheme slovenskega turizma. 

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

V destinaciji Miren Kras zeleno politiko razumejo kot najpomembnejšo smernico dolgoročnega trajnostnega razvoja, h kateremu so se zavezali ob vstopu v Zeleno shemo slovenskega turizma v začetku leta 2018.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

“Znaka gostom zagotavljata, da bodo z obiskom Pomnika tudi sami neposredno pripomogli k varovanju okolja, hkrati pa destinaciji Miren Kras prinašata priložnost dodatne promocije okoljskih vrednot, ki postajajo pomembna konkurenčna prednost,” so ob tem povedali v Slovenski turistični organizaciji.

Miren-Kras se je letos uvrstil med šest nominiranih destinacij v kategoriji ITB Earth Award s projektom Drevo za Cerje, s katerim so pripomogli k obnovi gozda v okolici Pomnika miru na Cerju, ki ga je avgusta 2019 zajel obsežen požar.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 128 times, 1 visits today)