Pilotni projekt v Vodnem parku Radlje ob Dravi

11 junija, 2021
Foto: Tomo Jeseničnik, arhiv RRA Koroška d.o.o., www.slovenia.info

Javni zavod za šport, kulturo, turizem in mladino ŠKTM Radlje ob Dravi se je odločil vstopiti v pilotni projekt vzpostavitve kopališča skladno s kriteriji programa Modra zastava kot prvi biološki bazen v Sloveniji.

“V kolikor bo pilot uspešen, bo Vodni park Radlje ob Dravi kandidiral za pridobitev Modre zastave v letu 2022 in tako oral ledino tudi v mednarodnem merilu, saj do sedaj biološki bazeni v shemo Modrih zastav še niso bili vključeni,” so povedali v Društvu DOVES – FEE Slovenia.

Biološki bazen brez kemkalij

Vodni park Radlje ob Dravi se ponaša z laskavim nazivom prvega in tudi edinega biološkega bazena v Sloveniji, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi. »Za razliko od drugih bazenov in kopališč v kopalno vodo nikoli in pod nobenimi pogoji ne dodajamo kemikalij, ki bi dodatno pomagale očistiti vodo in jo narediti primerno za kopanje,« zagotavljajo na ŠKTM Radlje ob Dravi. V neposredni bližini jezera so športna igrišča, čolnarna in glamping hiške.

Kopališče je sicer trenutno še zaprto, a naravno plavalno jezero,  kjer za čistočo vode in njeno kakovost  skrbijo naravni organizmi, vabi, da zaplavamo med lokvanji, skočimo s pomola ali pa se predamo sončnim žarkom na zeleni plaži.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 141 times, 5 visits today)