Ob Velenjskem jezeru nov park z razgledom – Vista

9 junija, 2021

“Po razgled in izbrano doživetje ob Velenjskem jezeru,” so ob odprtju Viste zapisali v Velenju.Turistično ponudbo Velenjskega jezera je namreč obogatila nova ponudba: Vista – Park z razgledom.

“Povzpnite se na atraktivno razgledno ploščad, ki širi poglede daleč čez Velenjsko jezero, ali obiščite katerega od raznovrstnih dogodkov na stičišču obale in jezerskih voda,” vabijo krovni upravljavci Viste, Zavod za turizem Šaleške doline – zaživel pa je tudi poseben TIC Vista. Edinstveno zasnovan prireditveni prostor Vista daje dogodkom novo dimenzijo, saj je objekt odprt tako na kopno kot na jezero in ponuja raznoliko dogajanje v obe smeri.

Zmaj, ki je navdihnil arhitekturo

Arhitekturno zasnovo prireditvenega prostora z razgledno ploščadjo je navdihnila skrivnostna podoba zmaja Pozoja. Legenda pravi, da je v davnih časih živel v Velenjskem jezeru, izlegel pa naj bi se pod hribom Kozjak, pri tem predrl skalo in skozi to odprtino naj bi voda napolnila Šaleško dolino. Velenjsko jezero ima več kot dva in pol milijona let staro zgodovino, ki sega do močvirne doline z bujnim gozdom, iz katerega je nastal znameniti lignit – premog, ki ga kopljejo Velenjski rudarji.

 

Vir: Visitsaleska

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 456 times, 10 visits today)