Nova kolesarska sezona: S kolesom po Šaleški dolini

12 marca, 2021
Avtor: Andrej Tarfila

Župana Mestne občine Velenje Peter Dermol in Občine Šoštanj Darko Menih sta prejšnji teden ob Velenjskem jezeru odprla novo Bicy kolesarsko sezono v Šaleški dolini in v upravljanje predala 70 novih električnih koles.

Bicy je lokalno razvit avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki  letos vključuje 158 koles, od tega kar polovico električnih na 21 izposojevalnih postajah, od tega 16 v Velenju in 5 v Šoštanju. Velenjski in šoštanjski sistem Bicy sta povezana in omogočata storitve izposoje kolesa za uporabo v celotni Šaleški dolini.

S kolesom po mestu: bike sharing v slovenskih mestih

Kolesarski vodnik s 5 potmi

 

V lanskem letu so v Šaleški dolini izdali tudi kolesarski vodnik za vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini. Kolesarski navdušenci lahko izbirajo med petimi potmi, ki se poleg znamenitosti ob poti, med seboj razlikujejo glede na dolžino, višinsko razliko in okvirni čas vožnje: Na goro jurišev, Po kulturnih obronkih Šoštanja, Po okolici Topolšice, Na Škalski hrib in Po Martinovih poteh.

Kolesarjem je na voljo tudi zemljevid »Trganka: kolesarska pot Velenje – Terme Topolšica« v nakladi 10.000 kom.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline si uporabniki lahko tudi izposodijo odrasla gorska kolesa, otroška kolesa, skiroje in tricikel za gibalno obirane. Za najmlajše so na voljo otroški kolesarski sedeži in prikolice za prevoz otrok »rikše«. Poskrbijo tudi za izposojo čelad.

 

Vir: slovenia.info

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 41 times, 3 visits today)