National Geographic je to slovensko destinacijo imenoval raj za športne navdušence

23 decembra, 2021

Zima je čas, ko lahko na Rogli uživate v neokrnjeni naravi, ne glede na to, ali ste smučar, deskar na snegu, ali pa vam je ljubši mir in samota med krpljanjem.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Slovenijo opisujejo kot deželo nasprotij, kar velja tudi za smučanje. Medtem ko so smučišča, kot je Vogel v severozahodni Sloveniji, klasično alpska – skalnati vrhovi, ki se raztezajo več kot 1.800 metrov nad morjem s pogledom na Bohinjsko jezero. Rogla bolj spominjala na vzhodno Kanado – bolj gladke, valovite, z drevesi pokrite hribe, ki segajo do obzorja.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Rogla – primerna za smučanje, deskanje in krpljanje

Smučarsko središče Rogla ima 13 urejenih prog, ki so namenjene vsem, od začetnikov do tistih, ki imajo radi malo bolj strme proge za smučanje ali deskanje. V okolici je mnogo steza za krpljanje, ki vas odpeljejo na nepozabne predele med breze, kjer je edini zvok, ki ga slišite škripanje snega pod nogami.

 

Vir: NG

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 574 times, 7 visits today)