Avtor bv; foto: shutterstock.com 12:00 pop TURIZEM

Na Zelenem dnevu slovenskega turizma podelili 69 novih znakov Slovenia Green

V Bohinju je konec maja potekal Zeleni dan slovenskega turizma, osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji.

V Bohinju, natančneje v Bohinj ECO Hotelu, je Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Konzorcijem Slovenia Green podelila 69 novih znakov Slovenia Green.

V Zeleno shemo sta v zadnjem letu dni na novo vstopili destinaciji Žirovnica ter Portorož-Piran.

Zeleni dan slovenskega turizma je namenjen turističnim deležnikom in partnerjem, ki so trajnostni razvoj postavili v jedro svojega delovanja. Osrednji del dogodka sta predstavljala podelitev plaket prejemnikom znaka Slovenia Green in program z izobraževalnimi vsebinami s področja trajnostnega razvoja. Letos sta dogodek gostila destinacija Bohinj ter Bohinj ECO Hotel, oba člana Zelene sheme slovenskega turizma.

Na Zelenem dnevu slovenskega turizma je plakete prejelo: 16 destinacij (Slovenia Green Destination), 41 nastanitev (Slovenia Green Accommodation), 19 restavracij (Slovenia Green Cuisine), 5 atrakcij (Slovenia Green Attraction), 1 turistična agencija (Slovenia Green Travel Agency), 1 plaža (Slovenia Green Beach).

Samo v zadnjem letu, od Zelenega dne 2022, so v Zeleni shemi slovenskega turizma na novo podelili 69 novih znakov Slovenia Green. Ob novih prejemnikih je znake prejelo še 14 destinacij, ki so znak Slovenia Green Destination po treh letih od zadnjega prejema obnovile. V okviru Zelene sheme je bilo doslej podeljenih že 288 znakov Slovenia Green v sedmih različnih kategorijah. V destinacijah z znakom Slovenia Green je bilo lani ustvarjenih okoli 90 odstotkov vseh turističnih prihodov in prenočitev v Sloveniji.

Vir: STO

(Visited 45 times, 1 visits today)
Close