8:05 dop AKTUALNO

Murska Sobota, Krško in Portorož-Piran novi prejemniki znaka Slovenia Green

Zelena shema slovenskega turizma je bogatejša za tri nove destinacije, ki so za svoj trud na področju razvoja trajnostnega turizma prejele znak Slovenia Green Destination. Občini Murska Sobota in Portorož-Piran sta prejeli bronasti znak, Krško pa zlatega.

Vse tri destinacije so se na poziv za pridobitev znaka Slovenia Green Destination prijavile spomladi leta 2021, nato pa skozi celo leto izvajale aktivnosti za dvig ozaveščenosti o pomenu odgovornega razvoja turizma.

V Krškem so se približali platinastemu znaku Slovenia Green

Krško

Krško je pri tem doseglo izjemno dober rezultat, saj so osvojili zlati znak Slovenia Green Destination ter eno najvišjih ocen med destinacijami v ZSST nasploh, približali so se celo platinastemu znaku. Dobro so bila ocenjena prav vsa področja delovanja, predvsem pa varovanje naravne in kulturne dediščine ter upravljanje destinacije.

Portorož-Piran pomembna pridobitev tudi za slovenski turizem

Znak Slovenia Green Destination bronaste barve je prvič osvojila destinacija Portorož-Piran, kar je tako za Zeleno shemo kot za slovenski turizem res pomembna novica, saj gre za eno od destinacij z najvišjim številom prenočitev v državi. Najboljši rezultat so, kot poroča STO, zabeležili v kategorijah Kultura in tradicija ter Narava in pokrajina, kar kaže na dobre temelje pri zagotavljanju ustreznih politik in ukrepov za varovanje in upravljanje naravnih in kulturnih virov, še posebej na področju varovanja kulturne dediščine.

Murska Sobota se je posebej izkazala pri varstvu naravne in kulturne dediščine

Foto: Andrej Tarfila, www.slovenia.info

Bronasti znak Slovenia Green Destination je osvojila tudi Murska Sobota, ki izkazuje še posebej dobro delo na področju varovanja naravne in kulturne dediščine ter pri dobri družbeni klimi v destinaciji. Poleg naštetega v destinaciji z namenom čim boljšega vključevanja prebivalcev izvajajo projekte, ki so v Sloveniji med redkejšimi, kot sta prodaja izdelkov s socialno noto v TIC-u in participativni proračun.

Družina Slovenia Green tako šteje že 58 destinacij in več kot 130 ponudnikov s trajnostnim znakom.

(Visited 185 times, 2 visits today)
Close