Domžalski dom na Mali planini (1534 m)

7 junija, 2020
Foto: PD Domžale

Domžalski dom, ki stoji na južnem, malo nižjem delu Velikoplaninske visokogorske planote, imenovane Mala planina, je odprta vse leto in vse dni v tednu.

Slovenci smo veliki ljubitelji gora. Kam se v planinah zateči na dobro malico in kje prenočiti, ko gremo na večdnevno turo?

V domu in depandansi je v 14 sobah 52 postelj, na skupnih ležiščih pa 18. V treh gostinskih prostorih je 90 sedežev, zunaj na dveh terasah pa 250. Kot povedo na PD Domžale, je v času sezone rezervacija potrebna okvirno en mesec pred predvidenim prihodom, izven sezone pa je zaželeno, da gostje pokličejo nekaj dni prej. V domu so stranišča, kopalnica, centralno ogrevanje, elektrika in tudi z diaprojektorjem in projekcijskim platnom opremljena učilnica za gorniška usposabljanja.

Za prste oblizniti: Gostje so posebej zadovoljni z jedmi, ki so pripravljene na tradicionalen način, prilagojene letnim časom, in seveda tradicionalnimi slovenskimi jedmi. »Imamo več jedi, na katere smo zelo ponosni, zlasti vojaški pasulj, borovničev zavitek s skuto, divjačinski golaž, sirovi štruklji. Bralci naj se po informacije o receptu povzpnejo do Domžalskega doma na Mali planini in jedi preizkusijo kar sami,« povabijo na PD Domžale, ki upravlja kočo.

»Gostje zlasti pohvalijo prijazno postrežbo in čistočo ter urejenost doma in okolice,« povedo na PD Domžale. Koča sodeluje tudi v akciji ‘Očistimo gore’.

Zanimivejše ture:

  • Poljanski rob (1570 m), 15 minut (lahka pot)

  • Gradišče (1666 m), najvišji vrh Velike planine, pol ure (lahka pot)

  • Konj (1802 m), čez planino Dol, 2 uri (lahka pot)

  • Kranjska reber (1435 m), čez Kranjski rak, 2 uri in 15 minut (Neoznačena pot)

  • Bukovec (1553 m), pol ure (Neoznačena pot)

domzalski-dom

domzalski-dom-3 domzalski-dom-4


Glede odprtosti koč, vremena v gorah in varnosti dostopa ne zagotavljamo aktualnih informacij. Pred odhodom v gore se obrnite na posamezno kočo ali na Planinsko zvezo Slovenije: www.pzs.si.

Objavljeno avgust 2018

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 136 times, 1 visits today)