Dolina Trente kot navidh za razstavo Your Alps

26 januarja, 2020

V centru TNP Bohinj se je v četrtek, 23.1.2020 odprla razstava Your Alps, ki so jo pripravili dijaki Biotehniškega centra Naklo. Za navdih jim je bila dolina Trente.

Koordinacijo razstave s Planinskim muzejem Mojstrana, Triglavskim narodnim parkom in zavodom Iris (Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne Ljubljana) vodi Mojca Logar.

Dolina Trente kot navdih

Udeležili so se fotografske delavnice v dolini Trente, ki jih je razvajala z preobleko v jesenskih tonih. Sodelovali so s Triglavskim narodnim parkom, njihov fotografski mentor pa je bil strokovni sodelavec TNP in fotograf Aleš Zdešar.

Iz fotografije v likovni izdelek

Nastale fotografije dijakov in mentorjev so uporabili kot osnovo za oblikovanje likovnih izdelkov. Tu jim je bil v pomoč profesor likovne umetnosti Boris Urh. Delo je potekalo po tem vrstnem redu: fotografije so dijaki s pomočjo projektorja prenesli na karton. Nato so prostorske plane in obrise oblik izrezali ter jih prilepili na osnovno podlago. Nastale reliefe so prekrili s časopisnim papirjem in lepilom, kaširano površino pa prebarvali s tempera barvami. Tako je nastala fotografska razstava in razstava likovnih izdelkov.

Izdelki so narejeni v 3D tehniki, zato na razstavo vabijo tudi slepe in slabovidne.

Preberite tudi: Pohod na Bovški gamsovec.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 34 times, 1 visits today)