Dolina Soče med 10 najboljšimi destinacijami v Evropi za 2021!

15 februarja, 2021

Dolina Soče se je na izboru organizacije European Best Destinations med 20 izbranimi destinacijami po glasovanju uvrstila na 9. mesto med najboljšimi evropskimi destinacijami, priporočenimi za obisk v letu 2021.  

V začetku letošnjega leta je evropska organizacija European Best Destinations objavila seznam 20-ih destinacij, ki so se potegovale za naziv najboljših evropskih destinacij, priporočenih za obisk v letošnjem letu. Na seznam so uvrstili tudi dolino reke Soče, ki je kot edina na tem seznamu zastopala Slovenijo.

Na spletni strani organizacije bilo v času glasovanja med 20. januarjem in 10. februarjem oddanih več kot 600.000 glasov iz 192 držav. Zmagovalna evropska destinacija z največ prejetimi glasovi je postala portugalska Braga.

10 top destinacij za 2021 v Evropi

  1. Braga (Portugalska),
  2. Rim (Italija),
  3. Cavtat (Hrvaška),
  4. Firence (Italija),
  5. Sibiu (Romunija),
  6. Pariz (Francija),
  7. otok Kefalonija (Grčija),
  8. Kotor (Črna gora),
  9. Dolina Soče (Slovenija) in
  10. Kanarski otoki (Španija).

Dolina Soče – trajnostna destinacije za ljubitelje narave in športa

Za Dolino Soče so zapisali, da jo je za eno najbolj trajnostnih destinacij razglasila Evropska komisija in je popolna destinacija za vse ljubitelje narave, za družine, športnike, zaljubljene … “Dolina Sče je to, kar potrebujete, če ste na lovu za veliko prostora, soteskami in slapovi, jezeri in jamami, rekami, pa tudi tradicijo in neverjetno gastronomijo.”

Ena najlepših voda, so še poudarili in dodali nekaj predlogov za vodne športe: rafting, kajak, kanu, kanjonng oz.soteskanje, pa tudi drugih: jadralno padalstvo, plezanje, pohodništvo, gorsko kolesarstvo.

Izpostavili so še nujen obisk Bohinja ter priporočili hotel Sanje ob Soči.

 

Vir: EBD

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 154 times, 1 visits today)