8:50 dop TURIZEM

8 novih destinacij vstopa v Zeleno shemo slovenskega turizma

Znak Slovenia Green že ima 58 destinacij, v letu 2021 pa je delež prenočitev v njih znašal že 85 % od vseh prenočitev, opravljenih v Sloveniji.

Letos je k postopku za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) in pridobitev znaka Slovenia Green vstopilo kar osem destinacij, kar kaže na to, da zanimanje za vključitev v krovni program za razvoj trajnosti v slovenskem turizmu ne pojenja.

Destinacije, ki se letos podajajo na pot bolj odgovornega razvoja turizma. so:

  • Dobrna
  • Ribnica
  • Ruše
  • Gornji Grad
  • Gorje
  • Žirovnica
  • Ankaran
  • Jeruzalem Slovenija

“S tem bodo v ZSST vključene prav vse vodilne destinacije v slovenskem turizmu, kar kaže na skupno zavezanost slovenskega turističnega prostora k bolj odgovornem razvoju, ki ne pazi le na naravno okolje (ki je med največjimi turističnimi aduti Slovenije) temveč tudi na vključevanje lokalnega prebivalstva in podjetij iz panoge,” povedo v Slovenski turistični organizaciji. Destinacije z znakom Slovenia Green morajo namreč za pridobitev in obdržanje le-tega ves čas aktivno sodelovati s skupnostjo in osveščati o pomenu trajnosti v turizmu.

Dobrna

Tokrat predstavljamo Dobrno, v naslednjih tednih pa še ostalih 7 destinacij. Občina Dobrna se ponaša z bogato kulturno in naravno dediščino, ki sega daleč v zgodovino. Sloves ji daje zdravilni vrelec – dobrnske toplice sodijo med najstarejša zdravilišča pri nas.

Foto: Dean Dubokovič, www.slovenia.info

Peš ali s kolesom?

A poleg term Dobrna ponuja še marsikaj. Za željne raziskovanja znamenitosti in neokrnjene narave so na voljo različne lepo označene pohodniške in planinske poti po okolici Dobrne, ki so različno zahtevne. Sprehajalna pot ob Dobrnici je primerna za tiste, ki hoje brez pripomočkov ne zmorejo, za najzahtevnejše pohodnike pa na Visit Dobrna priporočajo pot po meji občine »Od Miklavža do Miklavža«.

Na svoj račun tu pridejo tudi kolesarji. Pet označenih kolesarskih poti različnih dolžin in zahtevnostnih stopenj pod Paškim Kozjakom vas vodi mimo naravne in kulturne dediščine Dobrne in okolice.

Še več namigov za zanimiva doživetja v Dobrni pa najdete TULE.

Sveže Slovenia Green novice

Vir: slovenia.info, dobrna.si

(Visited 208 times, 4 visits today)
Close