10:33 dop REVIJA PROMET

Zagotavljanje nemotene proizvodnje

»Notranja logistika je del procesov v podjetju in je kot takšna pomembna za njegovo nemoteno delovanje. Pri proizvodnem podjetju je to še posebej pomembno, saj mora z notranjo logistiko zagotavljati nemoteno proizvodnjo: pravočasno pripeljati surovine in dobrine, ki jih potrebujejo v proizvodnji in ustrezno shraniti končne izdelke.

Če ti procesi potekajo natančno in brez napak, je poslovanje podjetja nemoteno. V primeru, da pri teh procesih prihaja do težav, lahko posledično pride do zaustavitve proizvodnje, kar pa je lahko povezano z visokimi stroški. Še posebej je to pomembno v avtomobilski industriji,« pravijo v podjetju Cargo-partner.

Urejeni procesi notranje logistike po njihovih besedah podjetju prinašajo natančen pregled nad zalogo izdelkov in surovin. »Pomembno je, da se končni izdelki pravočasno odpošljejo naprej in s tem naredi prostor za nove in da podjetje zagotavlja nemoteno dobavo surovin. Če sta oba procesa usklajena, lahko to precej vpliva na konkurenčnost podjetja,« pojasnjujejo.

(Visited 138 times, 1 visits today)
Close