12:49 pop REVIJA PROMET

Hubat lani med TOP 10 slovenskimi družinskimi podjetji

V družbi Ernst & Young (EY) Slovenija so pred kratkim izdali že šesto knjigo z naslovom ‘Družinsko podjetništvo Slovenija’. V njej so zbrali novih deset zgodb uspešnih slovenskih družinskih podjetij, med njimi pa je tudi podjetje Hubat, ki se ukvarja s transportom.

Družinska podjetja v Sloveniji predstavljajo kar 83 odstotkov vsega gospodarstva, zato EY Slovenija podjetniške zgodbe že od leta 2014 popisuje v vsakoletni izdaji knjige ‘Družinskega podjetništva v Sloveniji’. Med temi zgodbami je tudi zgodba podjetja Hubat iz Kamnika.

Brata Gregor in Aleksander Hubat sta leta 1992 ustanovljeno družinsko podjetje od svojega očeta prevzela leta 2012 in postala lastnika skladiščnih, servisnih, pisarniških in parkirnih prostorov v Kamniku. Nekoč skromno podjetje sta spremenila v mednarodno priznano logistično družbo za ADR prevoze, katerega osrednji cilj je višanje kakovosti. Podjetje kot direktor vodi Gregor Hubat, medtem ko Aleksander Hubat skrbi za vzdrževanje vozil.

 

Prevažajo nevarne snovi

Osnovna dejavnost podjetja je prevoz različnih vrst blaga v domačem in mednarodnem prometu ter posredovanje tovrstnih prevozov, pri čemer jim je v veliko pomoč več kot 25-letna tradicija. ADR prevozi nevarnih snovi s cisternami se izvajajo predvsem na evropskem trgu, večinoma v severni in srednji Evropi, manjši delež pa tudi v državah nekdanje Jugoslavije. V največji meri gre za prevoze vnetljivih tekočin, ki se uporabljajo kot goriva ali aditivi za goriva, ter za prevoze kemikalij, ki služijo kot surovina za izdelke v kemični industriji.

 

Delo zahteva celega človeka

Zaposlovanje novih kadrov v sektorju logistike je po mnenju direktorja Gregorja Hubata zapleten proces, saj delo od voznikov zahteva natančnost in celega človeka. Mednarodni vozniki velikokrat v tovornjaku preživijo teden dni, domov pa se vračajo samo za konec tedna. »Vozniki tovornih vozil z nevarnimi snovmi nosijo veliko odgovornost, poleg tega pa so nenehno izpostavljeni tveganju v prometu in zelo pogosto, glede na svoje izkušnje, rešujejo nastale situacije drugih udeležencev v prometu,« pravi Gregor Hubat. Pove, da njihovi vozniki upravljajo sodobna vozila, saj je vozni park podjetja posodobljen. Takšna vozila so zato varnejša, saj so opremljena z asistenčnimi sistemi, ki vozniku olajšajo delo. »Z rednimi izobraževanji voznikov, pregledi vozil, ki jih izvajajo izkušeni mehaniki, in s sledenjem najvišjim standardom v cestnem prometu želimo zagotavljati najvišjo možno zanesljivost in točnost prevozov,« zaključi direktor podjetja Hubat.

Vir: EY Slovenija družinsko podjetništvo

Fotografije: Arhiv Hubat, d. o. o.

(Visited 533 times, 4 visits today)
Close