Epidemija je najbolj prizadela potniški promet

16 aprila, 2021
Samo Kranjec

Statistični podatki za letošnji januar kažejo, da je v primerjavi z lanskim najkrajšo potegnil potniški promet.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

 

Na Statističnem uradu (Surs) pravijo, da so avtobusi v mestnem javnem linijskem prevozu v januarju prepeljali za 82 odstotkov manj potnikov kot v januarju 2020, v medkrajevnem in mednarodnem javnem linijskem prevozu pa za 86 odstotkov manj. Pri tem so opravili približno 88 odstotkov manj potniških kilometrov.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Vlaki so v januarju prepeljali za 42 odstotkov potnikov manj kot v januarju 2020. Pri tem so opravili pol manj potniških kilometrov.

V slovenskih pristaniščih so v januarju našteli 7 potnikov, kar je bilo za 67 odstotkov manj kot v januarju 2020. V ladijskem prometu pa je priplulo ali odplulo za 13 odstotkov manj ladij. V koprskem pristanišču je bilo pretovorjenega za 13 odstotkov manj blaga.

Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je v januarju odpotovalo ali na to letališče pripotovalo 93 odstotkov manj potnikov kot v januarju 2020. Blagovni promet na omenjenem letališču pa je bil višji kot v januarju 2020; pretovorjenega je bilo 838 ton blaga, kar je bilo za 3 odstotke več.

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)