Družba Autamarocchi načrtno skrbi za ekološki trajnostni razvoj

16 aprila, 2021

V skladu z nedavno pridobljenim standardom ISO 14067:2018 Toplogredni plini – Ogljični odtis izdelkov, parametrom TTW in izobraževanjem svojih voznikov, vztrajno zmanjšuje izpuste toplogrednih plinov.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

»Družba Autamarocchi potrjuje, da je v sodelovanju z uglednim inštitutom Certiquality zmanjšala izpuste toplogrednih plinov pri cestnem prevozu blaga, skladno z novim standardom ISO 14067:2018 Toplogredni plini – Ogljični odtis izdelkov, ki ga je pravkar uvedla,« pojasnjuje Roberto Vidoni, generalni direktor družbe Autamarocchi.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Inštitut je potrdil tudi parameter, ki je med pomembnejšimi za prevozne družbe: TTW ali ‘tank to wheel’ (od rezervoarja do kolesa), ki je v triletnem obdobju med letoma 2016 in 2018 upadel za 3 %. »Rezultat,« navaja sogovornik, »je posledica dela celotne družbe – od voznikov, ki so se udeležili programa Autamarocchi Academy za učenje varčne in varne vožnje, do skrbno načrtovanih velikih naložb v napredna prevozna sredstva in tehnologije, katerih namen je tako zmanjšanje izpustov kot uvedba najvišjih varnostnih standardov na cesti. K doseganju cilja je pomembno prispeval tudi nakup 40 tovornjakov na plinski pogon (LNG oz. utekočinjeni zemeljski plin) družbe Iveco.«

»Ta certifikat,« nadaljuje Vidoni, »je še toliko pomembnejši, če upoštevamo, da družba Autamarocchi velik del prevozov izvaja z lastnim voznim parkom, ki ga trenutno sestavlja 706 tovornjakov vlačilcev in 1.350 polpriklopnikov.

 

Kontejnerski transport in kompletni tovori

Družba Autamarocchi deluje na dveh poslovnih področjih prevozništva: kontejnerski transport in kompletni tovori (FTL – Full Truck Load). Na obeh posluje na evropski ravni z neposrednim sodelovanjem z vsemi največjimi pristanišči in pretovornimi mesti v Italiji, pa tudi v Avstriji, na Madžarskem, Bavarskem, v Sloveniji, na Hrvaškem in v Turčiji.

(Visited 83 times, 1 visits today)