11:57 dop REVIJA PROMET

2HM Logistika širi poslovanje tudi v tujino

Slovenska hitro rastoča družba 2HM Logistika bo letos spomladi odprla prvo pisarno zunaj Slovenije, in sicer v Bratislavi na Slovaškem. Hkrati pa bo občutno razširila izbor storitev, ki jih ponuja na področju Balkana. 

Družba 2HM Logistika je nastala kot rezultat povezave treh prijateljev, katerih poti so se sprva po zaključenem študiju na Fakulteti za pomorstvo in promet razšle, čez nekaj let pa ponovno združile. Zaposlili so se pri različnih globalnih logističnih podjetjih, vendar je prijatelje kljub številnim napredovanjem gnala misel in želja po drugačnem pristopu, po lastnem podjetju. Tako so se sredi poletja 2017, ko večina odklopi službene skrbi, ukvarjali s številnimi začetnimi izzivi ob odprtju podjetja. Že v prvih mesecih so zadovoljni opazovali promet, ki je dosegel dobrih 300 tisočakov. Leto pozneje, prvo koledarsko leto, pa so z 10 zaposlenimi ustvarili 4,3 milijona evrov prometa. Leto 2019 so zaključili s čistimi prihodki v višini 7,5 milijona evrov, danes pa podjetje, ki ima sedež v Kopru, podružno pisarno pa poleg letališča Jožeta Pučnika, šteje 22 zaposlenih.

Z visoko usposobljeno ekipo z dolgoletnimi izkušnjami iz različnih panog nudijo celovite logistične storitve v pomorskem, cestnem, zračnem in železniškem prometu ter njihovo kombinacijo.

Lastno pisarno bodo odprli tudi v Bratislavi

Lani so začeli razvijati idejo o prvi pisarni zunaj meja Slovenije. Ta bo svoja vrata odprla letos spomladi, in sicer v Bratislavi na Slovaškem, hkrati pa bo podjetje občutno razširilo tudi izbor storitev, ki jih ponuja na področju Balkana.

Storitve omogočajo po celem svetu, saj sta letalski in pomorski promet globalna. S pomočjo preverjenih poslovnih partnerjev in članstvom v mnogih priznanih in uglednih logističnih združenjih zagotavljajo različne ponudbe in raznolik pogled na rešitev, pa tudi kakovost izvedenih storitev. Podjetje 2HM Logistics je že od samega začetka mednarodno, saj je že v prvem letu poslovalo s sedemnajstimi državami po svetu, v letu 2019 pa so posle sklenili v 59 državah in sodelovali s partnerji iz 45 različnih držav. Želijo pa si še večje prisotnosti na trgih EU.

 

Govorijo deset tujih jezikov

Njihova konkurenčna prednost je predvsem ekipa izjemnih posameznikov, ki so srčni, predani, iznajdljivi in učinkoviti, ki prevzamejo breme logistike na svoja ramena tako, da poslovni partnerji tega ne občutijo. Zavedajo se pomena vlaganja v zaposlene, njihovega izobraževanja, pa tudi tega, da lahko zaposleni v vsakem trenutku zapustijo podjetje, saj dobijo dobro ponudbo od konkurenčnih družb. Pravijo, da je njihova naloga ustvariti takšno delovno okolje, da tega nikoli ne storijo.

Pomembna poslovna prednost je tudi ta, da ekipa govori 10 tujih jezikov, da svojo zanesljivost potrjujejo z ISO standardoma 9001 in 14001, da na trgu ohranjajo globalno prisotnost v okviru logističnih združenj, da so odzivni, vedno dostopni in dosegljivi, da ustvarjajo dobre partnerske odnose, ponašajo pa se tudi z empatijo do problematike in težav, razumevanjem potreb strank in primernim hitrim odzivom in z izkušnjami.

 

Radi bi podprli še več športnikov

Želijo si, da bi podjetje na dolgi rok dobro poslovalo, saj bi jim to omogočalo dodaten in nov razvoj kadrov, širjenje na obstoječih in vstop na nove trge, naložbe v programsko opremo, pa tudi to, da bi lahko podprli še več športnikov in različnih dogodkov.

(Visited 214 times, 1 visits today)
Close