Visoko usposobljen kader, ob tem pa še uspešen prispevek gospodarstvu

13 februarja, 2020

Visoka šola za hotelirstvo in turizem Bled izvaja dva sodobna študijska programa: Hotelirstvo in turizem ter Zdravstveni turizem. Njihovo osrednje vodilo je izobraziti visoko usposobljen kader in hkrati prispevati h gospodarskemu razvoju kraja in širše družbene skupnosti, kar jim tudi dobro uspeva.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Turizem je za Slovenijo vse pomembnejša gospodarstva dejavnost, ki ima visok potencial rasti, s tem pa tudi veliko možnost zaposlitve diplomantov teh smeri. V idiličnem okolju slovenskega turističnega bisera na Bledu se kali kader, ki ima praktično zagotovljena delovna mesta. Diplomanti VŠHT Bled so direktorji hotelov, lastniki in direktorji potovalnih agencij, direktorji trženja v turističnih podjetjih, organizatorji turističnih dogodkov… Program Zdravstveni turizem izobražuje za panogo, ki ji lahko rečemo trg prihodnosti. »Ljudem je skrb za zdravje vse bolj pomembna, kar se odraža v dejstvu, da je rast wellness turizma hitrejša od rasti turizma nasploh,« poudarijo na šoli.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Študentje kot partner podjetjem pri razvoju turizma

Študentom omogočajo opravljanje praktičnega usposabljanja v turističnih podjetjih doma in v tujini, delo na projektih, obisk turistične borze in dodatne ekskurzije. »Študente spodbujamo k ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti. Spoštujemo študentove nove zamisli in jih motiviramo k njihovemu svobodnemu izražanju. Trudimo se, da bi naši študentje postali močan partner in zaveznik podjetjem pri razvoju turizma v Sloveniji,« povedo na šoli, kjer se pri svojem delu opirajo na aktualne gospodarske in družbene potrebe. S svojo široko zasnovano ponudbo vsebin predstavljajo močnega partnerja in zaveznika študentom in gospodarstvu. Delovanje Visoke šole za hotelirstvo in turizem Bled predstavlja tudi prispevek k razvoju kraja in širše družbene skupnosti, zlasti ozaveščanju prebivalstva glede okoljevarstvene in naravovarstvene kulture in njene medsebojne povezanosti s hotelirstvom in turizmom.

(Visited 105 times, 1 visits today)