5:04 pop REVIJA IZOBRAŽEVANJE

Stari vrh – smučanje za vse generacije

Smučišče Stari vrh, osrednji zimskošportni turistični center Škofjeloškega hribovja, je od Ljubljane oddaljeno 35 km in je primerno za vse zahtevnostne ravni smučarjev – od začetnikov in srednje izkušenih do vrhunskih smučarjev in tekmovalcev – in za vse generacije.

Poleg tega pa pestro ponudbo smučarskih prog smučišče še dopolnjuje z aktivnostmi in doživetji za tiste, ki ne smučajo. V Snežnem parku so na voljo sankališče, bob steza za drčanje z zračnicami, manjša skakalnica in različna otroška igrala.

 

Smučarske proge

Smučišče Stari vrh se razprostira na 55 hektarih površine in ponuja 12 km odlično urejenih smučarskih prog na nadmorski višini od 580 m do 1217 m.

Ob ugodnih vremenskih razmerah je smučišče naravno zasneženo, v primeru slabših snežnih padavin pa je smučišče do 95 % zasneženo z umetnim snegom. Proge so s svojo raznolikostjo primerne za vse zahtevnostne ravni smučarjev – od začetnikov, srednje izkušenih do vrhunskih smučarjev in tekmovalcev ter namenjene vsem generacijam smučarjev – od najmlajših do najstarejših.

 

Nočna smuka

Posebnost smučišča Stari Vrh je verjetno najlepša nočna smuka v osrednji Sloveniji, od večjih krajev (Ljubljane, Kranja) oddaljena dobrih 40 minut vožnje. Vsak večer med 19. in 22. uro smučarsko progo, ki poteka od zgornje postaje sedežnice v dolino, osvetlijo številni reflektorji in ustvarijo idilično smučarsko progo za nočno smuko.

 

Šola smučanja za otroke

STC Stari vrh nudi za otroke in tudi tiste najmlajše šolo smučanja, kjer otroci na varen in prijeten način spoznavajo in se učijo učili smučanja. Možnost vpisa je na začetni ali nadaljevalni tečaj.

Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 051 371 064

 

Šola smučanja za odrasle

Šola smučanja je namenjena tako začetnikom kot tudi smučarjem, ki bi si radi nadgradili smučarsko znanje. V okviru šole smučanja je možna izposoja celotne opreme.

Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 051 371 064

 

Šola snowboarda

Deskanje je po statistikah vedno bolj priljubljen šport; učijo se ga mladi in stari. Na Starem vrhu nudijo začetni tečaj deskanja, kjer se naučite osnov deskanja na snegu. Možen pa je tudi vpis v nadaljevalni tečaj, kjer je poudarek na tehniki in utrjevanju že osvojenega znanja. V okviru šole deskanja na snegu je možna izposoja celotne opreme.

Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 051 371 064

Družinski park Stari Vrh – Zabava za odrasle in otroke od 2. leta naprej

  • Park ima 5 prog in eno plezalno steno ter zip-line, dolg več kot 400 metrov, na katerem lahko hitrost preseže tudi 60 km/h (minimalna teža za uporabo je 40 kg).
  • Možnost najema prostora za piknike in zabave.
  • Otroške skupine lahko uživajo v parku in na travniku v igrah z žogo.
  • Park lahko uporabite za teambuilding, ga izkoristite za fantovščino/dekliščino, za zaključni izlet …
  • Družinski park Stari vrh se nahaja takoj pod Gostiščem Stari vrh (zgornja postaja sedežnice).

 

(Visited 159 times, 1 visits today)
Close