Tovorno kolo kot alternativa za dostavo – ponekod je že pravi hit!

8 septembra, 2020

Tovorno kolo postaja vse bolj priljubljena alternativa za mobilnost, saj daje uporabnikom – zlasti družinam – odličen način prevoza, ne da bi se zatekli k avtomobilom ali drugim vozilom, ki bolj onesnažujejo okolje. Zelo se obnese tudi kot dostavno vozilo.

 

V nemškem Hamburgu je bilo na voljo 700.000 evrov nepovratnih sredstev za nakup tovornih koles in občani so jih unovčili v le 30 minutah.

S kolesom po večjih nakupih

V začetku meseca so oblasti v Hamburgu objavile subvencije za vse, ki želijo kupiti tovorno kolo. Država je bila pripravljena kriti do 33 % stroškov vsakega nakupa – do 2000 evrov za e-tovorna kolesa in do 500 evrov za običajna. 700.000 evrov, ki so jih dali na voljo, je bilo nadaljevanje prejšnje sheme, ki se je prav tako izkazala za izjemno priljubljeno. Jeseni 2019 je občina za nakup tovrstnih vozil že namenila skupaj 1,5 milijona evrov.

Dostava paketov s kolesom

Okolju prijazna alternativa

»Tovorna kolesa so podnebju prijazna in so pomemben sestavni del prometnega preobrata – zlasti v velikem mestu. Trg ponuja vedno bolj dovršene in praktične modele. Če imate v gospodinjstvu tovorno kolo, lahko veliko lažje shajate brez lastnega avtomobila. Zdaj smo s 700.000 evri nadaljevali program financiranja. Upam, da bo to sprožilo nadaljnji zagon, da se bo v prihodnosti po hamburških ulicah in kolesarskih poteh vozilo še več tovornih koles,« je povedal hamburški senator za okolje Jens Kerstan.

 

 

Vir: The Mayor Eu

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 138 times, 3 visits today)