Posadili bodo 20.000 dreves in hkrati zaščitili že obstoječ gozd!

15 septembra, 2020

Nov projekt, ki ga podpirata mestni svet Glasgowa in Green Action Trust, naj bi v celoti preoblikoval del nekdanjega pašnika na južnem robu mesta. V okviru pobude bo zasajenih približno 20.000 dreves na območju velikem 21 nogometnih igrišč. Tako bo ustvarjena povsem nova gozdnata regija, ki bo povezala starodavni gozd Glasgowa s svojimi novejšimi parki.

Povezava zaščitenega in na novo zasajenega gozda

Nova drevesa bodo zasajena v bližini najdišča Cart in Kittoch Valley, kjer so starodavni gozdovi ohranjeni in zaščiteni od leta 1750. Narejena bo povezava z novejšimi gozdovi v podeželskem parku Cathkin Braes. Trenutno je projekt v pripravljalni fazi, lokalne oblasti postavljajo ograje, ki naj bi preprečevale, da bi jeleni jedli zasajene sadike, okoli območja, ki bo pogozdovano. Po nekaj letih bodo posajena drevesa, ki predstavljajo 9 različnih vrst, pomagala pri ustvarjanju povsem novega habitata, ki bo omogočil razcvet nove flore in favne na območju okoli Glasgowa.

Gozdovi so velika prednost za mesto

V zvezi s prizadevanji za pogozdovanje je Anna Richardson, iz mestne organizacije za trajnostni razvoj in zmanjšanje ogljika, povedala: »Gozdovi so velika prednost, saj zagotavljajo prostor za rekreacijo in naravno zatočišče v mestnem okolju. A ker je svet razglasil tudi podnebne in ekološke izredne razmere, ima ohranjanje in izboljšanje naših odprtih prostorov tudi praktičen namen. Ustvarjanje novega gozda v Cartu in Kittochu bo pomagalo podpreti nekatere od tisoč vrst, ki živijo v Glasgowu in bodo prispevali tudi k našim prizadevanjem za zmanjšanje ogljika.«

Vir: The Mayor Eu

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 54 times, 1 visits today)