Kako se nekatera mesta spopadajo s podnebno krizo tudi v času koronavirusa?

13 oktobra, 2020

Da bi pospešili in razširili okoljske ukrepe, ICLEI organizira Daring Cities 2020 – prvo in največje spletno srečanje o podnebnih spremembah za mestne voditelje. Ta virtualni, akcijsko usmerjen forum sta sooblikovala ICLEI in mesto Bonn in poteka od 7. do 28. oktobra 2020.

Na tisoče voditeljev urbanih območji in ustvarjalcev sprememb se bo tri tedne zbiralo na spletu, da bi oblikovalo strategije, se skupaj učili in zavezali k odzivu na podnebne razmere v okviru pandemije koronavirusa.

Najbolj drzna mesta pokazala interes

“Kot župani smo priča vplivom podnebnih sprememb v naših mestih. Lokalne oblasti smo odločene odgovoriti na nujni klic in biti tisti, ki si drznejo prevzeti vodilno vlogo pri podnebnih ukrepih,” je ob tej priložnosti dejal Ashok Sridharan, bonski župan in predsednik ICLEI. Med drznimi mesti 2020 bodo župani in voditelji lokalnih vlad po vsem svetu pretehtali teme, kot so odpornost, blažitev podnebnih sprememb in podnebni ukrepi, da bi zagotovili koheziven, celostni odziv na sedanjo podnebno krizo v okviru pandemije koronavirusa.

Spletni dogodek bo tudi povezal in prepoznal drzna mesta, ki so se zavezala k podnebnim ukrepom, ali so podnebne ukrepe vključile v osrčje svojega obnovitvenega načrta in prizadevanj za reševanje pandemije.

Vir: The Mayor Eu

Nazaj na kategorijo okolje.
(Visited 48 times, 1 visits today)