Še vedno smo pri zimskih sladicah in še vedno nam dišijo jabolka s cimetom. Zato smo poskusili nekaj posebnega: “tiramisu” z jabolki!

Sestavine:

  • 250 g piškotov za tiramisu
  • 4 sočna sladka jabolka, ki jih olupite, razkoščičite in narežete na koščke
  • 8 žlic rjavega sladkorja (najbolje muscovado ali podoben) + še malo za posip
  • cimet
  • smetana za stepanje (0,5 l)
  • mascarpone (približno enaka količina kot smetane)
  • 0,5 – 1 dcl mleka (odvisno, ali boste dodali še rum)
  • po želji: 0,5 dcl ruma

Priprava:

Jabolka, sladkor in cimet na nizki temperaturi segrevajte približno 20 – 30 minut, da dobite karamelno omako.

Piškote na hitro pomočite v mleko (ali v mešanico mleka in ruma) ter jih položite na dno posode ali pekača. Nanje denite nekaj žlic jabolčnega karamela, to plast pa prekrijte s stepeno smetano, zmešano z mascarponejem. Ponovite vse plasti vsaj še enkrat. Po vrhu namesto s kakavom potresite z rjavim sladkorjem.

Denite v hladilnik, najbolje čez noč, da se piškoti lepo prepojijo.

Poskusite tudi: Jagodni tiramisu!

(Visited 1.136 times, 5 visits today)
Close