Jagodni tiramisu – poletna različica, primerna tudi za otroke

12 junija, 2021

Jagodni tiramisu je bolj lahka, sveža različica klasičnega tiramisuja, ker pa je tudi to sladica brez peke, še posebej prija v vročih dneh. Ponudite ga tudi otrokom, naj pa bo za vse čim bolj ohlajen. 

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

  • jagode
  • smetana za stepanje
  • baby (tiramisu) piškoti
  • jagodni sok
  • mascarpone
  • po želji:čokolada v prahu, naribana čokolada

Priprava:

Piškote namesto v kavo namočimo v jagodni sok. Mascarpone in smetano stepemo, po želji sladkamo. Jagode narežemo ali narahlo pretlačimo z vilicami. Po želji jagode primešamo stepeni smetani.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

V posodo (ali direktno v postrežne skodelice/kozarčke) zlagamo plast piškotov, jagod, smetane z mascarponejem. Zaključimo s smetano, po vrhu pa naložimo cele jagode in/ali potresemo čokolado. Jagodni tiramisu postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.

(Visited 336 times, 1 visits today)