Mlade popečene bučke s parmezanom

29 maja, 2020

Nove bučke se že dobijo – receptov za bučke imamo sicer na zalogi na pretek, a juhe iz bučke, polnjene bučke in ostalo pride na vrsto, ko bodo bučke že večje. Mlade bučke oz. t.i. baby zucchini pa so kot nalašč za hitro pripravo (lahko pa jih jeste tudi surove!), npr. po tem receptu.

Sestavine:

  • vsaj ena mlada bučka na osebo
  • nariban parmezan
  • sol, poper
  • po želji še rožmarin ali bazilika
  • olivno olje

Priprava:

Bučke prerežite na pol po dolgem in nato še enkrat na pol, jih posolite in poprate in posujete s parmezanom in sesekljanimi zelišči. V segreto ponev denite malo olivnega olja, popecite bučke z vseh strani – lahko pa bučke spečete tudi v pečici, na peki papirju, okoli 12-15 minut na 170 stopinjah (stopinje in čas prilagodite svojim željam po zapečenosti – lahko so tudi bolj hrustljave, k čemur pripomore tudi bolj gosto tkana oblekica iz pa.

 

NAMIG: K bučkam se odlično poda polenta, ki jo lahko, za lačne, obogatite npr. s sirom ali panceto.

(Visited 189 times, 3 visits today)