Hitre in odlične: tiramisu kroglice iz 4 sestavin

8 januarja, 2022

Tiramisu je večna sladica in pogosta izbira sladice v restavracijah. Seveda je najboljši narejen doma, po italijanskem ali po svojem receptu, tudi bolj hitra različica je odlična ideja, lahko pa naredimo tudi sadni tiramisu, ki je primeren in všeč tudi otrokom.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Tokrat pa smo “zamesili” tiramisu kroglice, ki so hitre, luštne in zelo okusne. Imajo le eno napako – prehitro jih zmanjka.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Sestavine:

  • tiramisu piškoti (lahko pa tudi ostanki peciva)
  • mascarpone
  • kava
  • kakav

Priprava:

Najprej piškote (ali pecivo) razdrobite in rahlo namočite v močni kavi (skuhajte močnejšo kot jo pijete). Pustite nekaj minut, da se prepoji, malo pomešajte. Nato dodajte toliko žlic mascarponeja (sproti mešajte – z žlico ali mešalnikom), tako da dobite gmoto testa. Naj se lepo sprime. Nato z žlico testo denite v roko in med dlanmi oblikujte kroglice. Za pol ure jih denite v hladilnik, nato pa povaljajte v pravem kakavu.

Namig: če tiramisu kroglice pripravljate za goste, lahko po nekaj kroglic nanizate na paličice, postrežete pa s stepeno smetano, ki jo obogatite z merico kavnega likerja.

 

(Visited 419 times, 26 visits today)