Vrtnarjenje proti depresiji?

8 avgusta, 2020

V sodobnem svetu se vse več ljudi sooča z depresijo. Proti tej duševni motnji je zelo učinkovito preprosto vrtnarjenje.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

V kolumni za Gardeners’ World magazine je Monty Don zapisal, da naletavanje snežink, razcvet vrtnice, ki ste jo obrezali, solata, ki ste jo vzgojili iz semen, vse to so majhne in pozitivne stvari in zdravila za duševno zdravje jih poskušajo zgolj »oponašati«.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

»Vemo, da je vrtnarjenje dobro za vse nas. To je fantastična, vsestranska vadba, ki vključuje visoko raven dobrega počutja. Izjemno je učinkovita pri lajšanju in preprečevanju duševnih bolezni,« pojasni Don in doda, da je vrtnarjenje učinkovito zdravljenje ali preventiva za duševne bolezni, a zaenkrat le empirično dokazano.

Raziskave že potekajo

Empirični dokaz o pozitivnih učinkih vrtnarjenja so raziskovalci vzeli zelo resno in ga že raziskujejo kot alternativna konvencionalna zdravljenja. »Če bo rezultat na nacionalni ravni pripomogel, da imajo ljudje dostop do vrtov in bo medicinska stroka predpisovala in spodbujala vrtnarjenje na enak način, kot vadbo ali prehrano, potem je to dobra stvar. In ne stane nič drugega kot čas, da greš ven in delaš na svojem vrtu,« zaključi Monty Don.

 

Vir: The Telegraph

Nazaj na kategorijo kmetijstvo-in-gozdarstvo.
(Visited 131 times, 1 visits today)