Bodoči naravovarstveni tehniki so dobili novo, leseno in skoraj nič-energijsko šolsko stavbo

15 oktobra, 2020
Odprtje EkoHiše, BIC, foto: Mankica Kranjec

Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana je stekel pouk v novi šolski stavbi za izobraževanje dijakov na področju naravovarstva. Z leseno in skoraj nič-energijsko stavbo smo zagotovili odlične prostore za izobraževalni program naravovarstveni tehnik. V novem večnamenskem šolskem objektu z 530 m2 neto tlorisne površine sta tudi tehnična učilnica in učilnica na prostem, kjer bodo dijaki lahko izvajali ekološke analize vode, tla in zraka in v ustreznih pogojih izdelovali lesene izdelke za ohranjanje in varovanje različnih živalskih in rastlinskih ogroženih vrst.

Mag. Jasna Kržin Stepišnik, direktorica BIC Ljubljana, je ob tem povedala: »Veselimo se, da lahko našim dijakom ponudimo odlične pogoje za praktično izobraževanje na področju naravovarstva. EkoHiša BIC Ljubljana je zgrajena energetsko varčno, kar pozitivno vpliva na varovanje okolja in prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov (predvsem CO2). Zato cenimo priložnost, da lahko kot šola naše vrednote družbene odgovornosti in odgovornosti do okolja še v večji meri udejanjamo in z zgledom delimo z našimi dijaki, študenti, zaposlenimi in širšo javnostjo.«

Odprtje EkoHiše, BIC, foto: Mankica Kranjec

V EkoHiši BIC Ljubljana, ki stoji na Cesti v Mestni log ob BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli, so 4 učilnice in spremljajoči prostori. Za dijake BIC Ljubljana je posebej pomembna tehnična učilnica, kjer so dijakom na voljo stroji in orodja za obdelavo lesa in druga oprema za praktično izobraževanje na področju naravovarstva. V tej učilnici lahko dijaki uporabljajo materiale od zunaj (zemlja, rastline, organski odpad …).

Šolski objekt sta poleg BIC Ljubljana sofinancirala Eko sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS. EkoHišo BIC Ljubljana so zasnovali pri CURK arhitekturi. Nedavno je bila nagrajena tudi z nagrado na področju arhitekture, Big SEE – where life is creativity.

Nazaj na kategorijo gradnja.
(Visited 162 times, 1 visits today)