Zavarovalnice bodo pri izplačilu dividend previdne

1 aprila, 2020
Samo Kranjec

Zavarovalnice, pokojninske družbe in pozavarovalnice bodo pri izplačilu dividend previdne.Agencija za zavarovalni nadzor jim namreč do začetka oktobra odsvetuje izplačilo dividend.

Z Zavarovalnice Triglav sporočajo, da je Agencija za zavarovalni nadzor, kot preventivni ukrep za zagotovitev finančne stabilnosti v okoliščinah širjenja epidemije COVID-19, zavarovalnicam, pokojninskim družbam in pozavarovalnicam poslala poziv, da pričakuje, da se do 1. oktobra dividende iz bilančnega dobička (v zavarovalnicah, pokojninskih družbah in pozavarovalnicah) ne izplačajo, kot tudi ne prevzemajo nepreklicne zaveze za izplačilo dividend.

Zavarovalnica Triglav je delničarje in širšo javnost obvestila, da bo predlog Uprave in Nadzornega sveta zavarovalnice za uporabo bilančnega dobička za leto 2019 oblikovan tudi ob upoštevanju razmer, povezanih s pandemijo koronavirusa COVID-19 in njihovega vpliva na poslovanje in položaj Skupine Triglav.

V skladu z zahtevo Agencije za zavarovalni nadzor bo Uprava zavarovalnice v roku treh delovnih dni zavzela stališče in o tem transparentno obvestila tudi delničarje in širšo javnost.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 114 times, 1 visits today)