7:50 dop AKTUALNO

V Knjižnici REČI lahko po novem izmenjate še delujoče aparate

Ekonomija delitve se tudi v Sloveniji vse bolj uveljavlja, še posebno med mladimi.

Razlogi zakaj se posamezniki odločajo za izmenjavo (stvari) so različni, nekateri si želijo živeti bolj enostavno, drugi želijo na ta način prispevati k ohranjanju narave, spet tretji le prihraniti nekaj denarja, marsikdo pa uporablja tak način tudi zaradi novih doživetij ter utrjevanja medsebojnega zaupanja v lokalni skupnosti.

Vzpostavljena izmenjevalnica

Družba ZEOS, d.o.o. v okviru tekočega projekta Life Spodbujamo e-krožno, spodbuja skupnosti souporabe in izmenjave aparatov ter posledično podaljšuje uporabno dobo izdelkov. Skupaj s Knjižnico REČI je pripravila posebno Izmenjevalnico še delujočih aparatov, ki poteka na lokaciji Knjižnice REČI na Belokranjski ulici 6 v Ljubljani, in sicer od 22. aprila 2022 (Svetovni dan Zemlje) do 5. junija 2022 (Svetovni dan okolja) – vsak ponedeljek, sredo in petek med 16:00 in 19:00.

Dobrodošli vsi delujoči aparati

Med zbranimi e-odpadki, ki so mimogrede najhitreje rastoči odpadki na svetu, se nahaja kar 2 % še popolnoma delujočih aparatov, ki bi sicer lahko našli novega lastnika. Zato ste vabljeni vsi, da v Knjižnico REČI prinesete katerikoli delujoči aparat, ki ga doma ne potrebujete več in ga zamenjajte z drugim aparatom ali pa ga samo oddate.

Prinesete lahko še delujoče aparate, ki delujejo na elektriko ali baterije, kot so na primer gospodinjski aparati, zvočniki, električno orodje, projektor, šivalni stroj, električne igrače ipd. Prvih 100, ki vas bo prineslo še delujoči aparat na izmenjevalnico, bo dodatno nagrajenih.

Vir: ZEOS

(Visited 154 times, 1 visits today)
Close