SI-CERT opozarja: Naj bo delo preko spleta varno! 

18 marca, 2020
Andreja Šalamun 
SI-CERT opozarja: Naj bo delo preko spleta varno! 

V času, ko je veliko podjetij in organizacij prešlo na delo od doma, je tudi več možnosti za različne zlorabe na spletu, opozarjajo na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT. 

»V prihajajočih tednih ne smemo pozabiti na varnost, saj spletni kriminalci še toliko bolj iščejo priložnost, kako lahko izkoristijo zmedo in nepričakovane dogodke, zato lahko pričakujemo še več poskusov družbenega inženiringa z namenom kraje gesel, okužb z izsiljevalskimi virusi in spletnih goljufij,« pravijo. 

V ta namen so na SI-CERT pripravili ključne napotke za delo doma za zaposlene, pripravili pa so tudi nasvete za organizacije, kako naj poskrbijo za zaščito storitev, ki se bodo na ta način uporabljale v delovnem procesu.

Napotke za zaposlene najdete na tej povezavi, (https://www.varninainternetu.si/pet-nasvetov-za-varno-delo-od-doma/) napotke za organizacije pa na tej (https://www.cert.si/si-cert-2020-02/). 

Za dodatne informacije o tveganjih pri delu na daljavo so vam na razpolago strokovni sodelavci odzivnega centra SI-CERT.

 


Nazaj na kategorijo AKTUALNO.

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 129 times, 3 visits today)