7:00 pop AKTUALNO

Seznam upravičencev do donacij 0,5 % dohodnine za leto 2020

Vlada je potrdila seznam upravičencev do donacij 0,5 odstotka dohodnine za leto 2020. V skladu z Zakonom o dohodnini so na seznamu vse nevladne organizacije, ki so pogoje za uvrstitev na seznam izpolnile najkasneje 31. decembra 2019.

 

Nevladne organizacije so na seznam upravičencev do donacij uvrščene glede na podatke iz javne evidence nevladnih organizacij v javnem interesu. Vsem nevladnim organizacijam, ki izpolnjujete pogoje za uvrstitev, CNVOS priporoča, da preverijo, ali so uvrščene na seznam: “Če vas na seznam kljub izpolnjevanju pogojev niso uvrstili, o tem obvestite pristojno ministrstvo, saj je to odgovorno za vpis v javno evidenco. Če pri tem potrebujete pomoč, nam sporočite.”  Zaradi spremembe Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije rok za objavo seznama upravičencev ni več 31. julij, kot je veljalo do letos, ampak 30. september.

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun.

Seznam je v pdf formatu dostopen TUKAJ.

 

Več info pa TULE.

(Visited 826 times, 1 visits today)
Close