Rdeči križ Slovenije nakazal še 70.000 evrov pomoči za prizadete v potresih na Hrvaškem

8 januarja, 2021

Rdeči križ Slovenije je včeraj nakazal 70.000 evrov na račun Rdečega križa Hrvaške za pomoč prizadetim ob potresih, ki so zahtevali življenja, razdružili družine in povzročili veliko gmotno škodo. Sredstva so prispevali posamezniki in podjetja iz vse Slovenije. 

Skupaj je Rdeči križ Slovenije za pomoč pr​izadetim v potresih na Hrvaškem prispeval 143.500 evrov.

Po potresih na Hrvaškem Rdeči križ Slovenije s kolegi iz Rdečega križa Hrvaške, ki na terenu pomagajo prizadetim, dnevno izmenjuje informacije o potrebni pomoči.  V trenutnih okoliščinah so za ukrepanje na terenu in tudi za kasnejše odpravljanje  posledic potresa najbolj potrebna denarna sredstva, ki jih namenjajo za izvajanje humanitarne pomoči.

Ob tem so v Hrvaškem Rdečem križu pozvali k  sledenju preverjenih novic v uradnih medijih in ne nasedanju lažnim novicam, ki so se širile prek družbenih omrežij in s širjenjem razdora v družbi povzročile veliko škodo prizadetim v potresu, ki nujno potrebujejo pomoč.

Na zelo velikem potresnem območju je več kot 305 odročnih in težko dosegljivih zaselkov in vasi, do mnogih ne vodijo ceste in poti, številne pa so sedaj uničene in težko prevozne, zato so nekateri čakali na pomoč dlje.

 

Vir: RKS

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 36 times, 1 visits today)