Avtor vb; foto: shutterstock.com 5:27 pop AKTUALNO

Po 5 letih v kletki rešen: Najbolj osamljeni lev na svetu se uči hoditi

Lev, po imenu Ruben, je bil nedavno premeščen v rezervat v Južni Afriki, kjer se ponovno uči hoditi.

Lev, ki je po svetu postal znan kot najbolj osamljeni lev na svetu, je bil pet let zaprt v majhni kletki v zapuščenem živalskem vrtu v Armeniji.

Kralj živali je bil 15 let vse drugo le kralj ne. Vseh 15 let je preživel v živalskem vrtu, zadnjih pet let je bil ta zapuščen. Lev je ostal v majhni kletki, kjer se sploh ni mogel premikati, s hrano je bil slabo oskrbljen.

Druge živali iz tega živalskega vrta so hitro dobile nove domove, Ruben pa je ostal v kletki. Organizacija za reševanje živali Animal Defenders International je že nekaj časa delala na rešitvi leva, a so imeli kup težav s prevozom in namestitvijo. Nazadnje so le uspeli organizirat let in ga prepeljali v zavetišče za divje živali v Južni Afriki.

Kot so poročali, se Ruben še navaja na nov dom, rezervat velikosti prek 450 hektarjev, v kateren je še 32 rešenih tigrov in levov. Ponovno se uči hoditi, saj je utrpel hudo atrofacijo mišic. Prvič v življenju hodi po travi in posluša svojo vrsto. “Opazovati ga pri tem je ganljivo, občudujemo pa tudi njegovo vztrajnost pri učenju hoje. Ko se spotakne, pade ali ne zmore več, ponovno vstane in nadaljuje,” so v organizaciji opisali njegovo vztrajnost in (povrnjeno) voljo do življenja.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Close